Vihti Ski Center 28.3.2024

Kolme suomalaista maailmancupin parikumpareiden finaalissa!

Ranskan Megevessä käytiin kauden viimeinen kumparelaskun maailmancupin osakilpailu. Parikumpareiden finaaliosakilpailussa oli poikkeuksellinen kisaformaatti. Cupin neljä parasta laskijaa pääsi suoraan finaaleihin ja loput 12 finaalipaikkaa jaettiin karsintalaskujen perusteella. Karsinnoista kolme suomalaista laski itselleen finaalipaikan!

Karsinnoissa parittomalla numerolla laskeneet laskivat punaista rataa ja parilliset sinistä. Finaaleissa karsinnoissa paremmin laskenut sai valita radan finaalilaskussa.

Finaalin ensimmäisellä kierroksella Kanadan Mikael Kingsbury voitti Severi Vierelän (28-7), Ruotsin Walter Wallberg Olli Penttalan (25-10) ja Kazakstanin Pavel Kolmakov Jimi Salosen (18-17). Onni ei suosinut suomalaisia, kertoi päävalmentaja Eemeli Kallas.

”Täysiä vedettiin, mutta kaikki laskijamme joutuivat siniselle radalle. Radat olivat hyvin epätasaiset, joten voittoja ei siniseltä tänään otettu.”

Kallas oli kuitenkin hyvin tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen.

”Eipä ole hetkeen ollut kolmea suomalaista top16 sijoilla samassa kisassa. Siihen olen hyvin tyytyväinen.”

Lopputuloksissa Salonen oli 9., Penttala 14., Severi Vierelä 15. ja karsiutunut Rasmus Karjalainen 24.

Kilpailun voitti Kingsbury, joka voitti viimeissä laskussa Japanin Ikuma Horishiman (25-10). Pronssista taistelivat ruotsalaiset Ludvig Fjällström ja Waltet Wallberg. Matalimman palkintopallipaikan pokkasi Fjällström (33-2) .