Sappee 20.6.2024

NAISTEN ALPPIHIIHDON C-MAAJOUKKUE SIIRTYY LEVILLE

Alppihiihdon lajiliitto Ski Sport Finland ja Levi Snow Sport Academy aloittavat yhteistyön maajoukkuevalmennuksen parissa naisten Fearless Finns C-maajoukkueen siirtyessä osaksi Levi Snow Sport Academya.

– Levillä on kansainvälisen tason harjoitteluolosuhteet ja maajoukkuetoiminta täydentää huippu-urheilutoimintaamme ja tarjoaa alppikoulusta valmistuville urheilijoille luonnollisen jatkumon lajin parissa alkavan maajoukkueyhteistyön myötä, kommentoi Levi Snow Sport Academyn päävalmentaja Jukka Markkanen.

Joukkueeseen on valittu kuusi urheilijaa: Aada Kanto, Charlotte Henriksson, Nanna Kiviranta, Riia Pallari, Silja Koskinen sekä Veera Alaniska. Joukkuetta valmentavat Johanna Tikkanen ja Kaisa Puttonen.

– Tapasin ryhmän keväällä maajoukkueleirillä Levillä ja vakuutuin sekä urheilijoista yksilöinä että kulttuurista mikä ryhmässä vallitsi. Päätöksen tekeminen ottaa valmennuspesti vastaan oli lopulta helppo ja lähden innolla rakentamaan joukkuetta sekä viemään urheilijoita yksilöinä eteenpäin. Olen myös erittäin tyytyväinen, että saan Kaisa Puttosen aisaparikseni, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Johanna Tikkanen.

Joukkue aloittaa harjoittelun kesätauon jälkeen elokuussa jäätikköleirillä. Varsinainen lajiharjoittelu Levillä aloitetaan Levi Glacier -rinteen avautuessa 6.10.2023.

– Levin kanssa alkava Fearless Finns C- maajoukkueyhteistyö on hieno uutinen naisalppihiihdollemme. Nyt meillä on selkeä ja pitkäjänteinen konsepti, jolla voimme tarjota huipulle tähtääville nuorille maan parhaat olosuhteet sekä laadukkaan valmennuksen. Hienoa, että voimme samalla tukea kotimaisin voimin toteutettavaa valmentajuutta Johanna Tikkasen ja Kaisa Puttosen toimesta, päättää Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen.

Kaisa Puttonen
Johanna Tikkanen