SSF - Tiedotteet 1221
Sveitsi 8.4.2021

Neljä alppihiihtäjätärtä nimetty Suomen maajoukkueeseen pujottelun maailmancupin avaukseen Leville


World Cup Levi avaa kotilyleisön edessä naisten pujottelun maailmancupin kahdella osakilpailulla 21.-22.11.  Levillä nähdään Suomen neljä vauhdikkainta naispujottelijaa. 

Joukkueessa ovat mukana viime vuonna Levillä maailmancupuransa debytoinut Rosa Pohjolainen, 17 ja 

maailmancupin avauksessa kautensa aloittanut ja hallitseva pujottelun Suomen mestari, Riikka Honkanen, 22. 

Kotiyleisön eteen kisapaikan ansaitsi myös tällä hetkellä pääsääntöisesti Yhdysvalloissa opiskeleva Julia Toiviainen, 22. 

– Koronan vuoksi jenkeissä ei ole päässyt laskemaan lumille ollenkaan, joten kausi on ollut minulle hyvin poikkeuksellinen. Fysiikkatreenejä on tullut tehtyä senkin edestä, mutta kyllä tässä on hyvin kone jyrähtänyt käyntiin muutaman lumiviikon jälkeen. Nyt kun taas päässyt pitkästä aikaa kunnolla laskemaan keppiä, niin se on tuntunut  supersiistiltä. Meillä on hyvä jengi kasassa kotikisaan,  summaa Toiviainen. 

Lähtöviiksellä nähdään myös hallitseva syöksylaskun Suomen mestari Kia-Emilia Hakala, 22. 

– Keväällä kun korona alkoi vaikuttaa pahemmin, niin harmitti tietenkin, että loppukauden kilpailut peruuntuivat, mutta aika nopeasti siitä pääsi yli ja saikin pidemmän ajanjakson treenata fysiikkaa. Nyt syksyn treenit Keski-Euroopassa ovat mennyt shut normaalin tahtiin. Omalla toiminnallaan ja tavoillaan on voinut paljon vaikuttaa vallitsevaan tilanteeseen jäätiköllä. Nyt täällä Suomessa olessa, vaikka sää on ollut hieman lämpöinen, ovat olosuhteet ollut yllättävän hyvät. Hyviä treenipäivä on takana, sanoo Hakala. 

Naisten alppimaajoukkueen Erikä Pykäläinen ja Nella Korpio eivät ole mukana kisakokoonpanossa kuntoutumisen vuoksi. 

Katso videoklippi: Road To Levi 2020 – mitä kuuluu marraskuussa? – Rosa pohjolainen

Luitko jo nämä?

Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kerrospukeutuminen alkaa alusvaatteista. Päälle tuulta sekä vettä hylkivä kuorikerros ja väliin kelin mukaan lämmittäviä vaatteita.
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!
Vaikka laskettelu on sosiaalinen harrastus, niin toisinaan mäkeen on hauska suunnata yksin.
Treenaaminen kannattaa. Kun keskivartalon hallinta on kunnossa, pysyy polvi entistä paremmin hallittuna myös nopeissa ja yllättävissä tilanteissa.
Kaunista, mutta petollista. Lumisateiden jälkeisillä pakkasilla on muodostunut pintakuuraa. Kuva: Ylläs ski patrol
Onko edellisestä laskettelupäivästä kulunut vuosi jos toinenkin? Tarkista välineiden kunto, aloita rauhallisesti ja laita kypärä päähän! Kuva: Messilä