Pyhä 17.4.2024

Paralympialaiset: Santeri Kiiveri yhdeksäs super-G:ssä

Santeri Kiiveri oli tyytyväinen suoritukseensa pystyluokan supersuurpujottelussa. Enemmän tekniikkalajien laskijana tunnettu Kiiveri nappasi viikonlopun vauhtilajeista syöksystä ja super-G:stä hän nappasi sijat kahdeksan ja yhdeksän.

Ylen haastattelussa super-G:n jälkeen oli tyytyväinen urheilija. 

”Olen kyllä tyytyväinen, tämä oli jopa parempi kuin eilen. Pysyin kaikkien oman vammaluokkani jätkien edellä, niin se lupaa hyvää pujotteluun huomiselle”, Kiiveri kertoi Yle Urheilulle.

Superalppiyhdistettyä eli pujottelun ja supersuurpujottelun yhdistelmää aikaistettiin ja se siirrettiin maanantaille, koska lumet sulavat Kiinassa vuorilta nopeasti. Kolmen peräkkäisen kisapäivän urakka on urheiljalle raskas. 

”Totta kai se tuo omat haasteensa. Tänään väsytti hieman enemmän kuin eilen. Onneksi täällä on henkilökuntaa, joka auttaa palautumaan. Uskon, että huominen vielä menee. Se on kaikille sama, niin ei siinä sen kummallisempaa”

Paralympialaisten alppihiihdossa on naisissa ja miehissä vain kolme sarjaa vammatyypin mukaan: pysty-, istuma- ja näkövammaluokka. Koska esimerkiksi pystyluokan sisälläkin urheilijoiden vammataso vaihtelee paljon, on urheilijoilla henkilökohtaiset kertoimet, joilla voi saada aikakompensaatiota. 

Kiiverin vamma rajoittaa toisen käden liikettä ja voimaa, joten suomalainen saa hyvin vähän aikatasoitusta. 

”En hirveästi viitsi kommentoida noita kertoimia, mutta jos jää ensimmäisellä kymmenellä sekunnilla yli sekunnin, pitäisi kyllä olla jonkunnäköinen suihkumoottori, jotta siinä pystyy kilpailla kärjessä”, Kiiveri toteaa.

Kiiveri jäi kisan voittaneesta Kiinan Liang Jingyista 4,29 sekuntia.