Vihti Ski Center 28.3.2024

Rosa Pohjalainen 14. Schladmingin maailmancupin iltapujottelussa

Alppihiihdon pujottelun maailmancupin osakilpailu käytiin Sveitsin Schladmingissa.

18-vuotias Pohjalainen osoitti kylmpäisyyttä legendaarisessa kisassa laskemalla ensimmäisellä kierroksella lähtönumerolla 54 sijalle 14. Ensimmäisen laskun jälkeen Pohjalainen jäi 1,24 sekuntia kierroksen nopeimmin laskeneesta Petra Vlohovasta.

”Tämä oli minun ensimmäinen iltakisa ja ensimmäiset maailmancupin pisteet ulkomailta. Levin jälkeen on ollut vaikeuksia, on tullut epäonnistumisia kisoissa ja ulosajoja. Oli mukava saada onnistuminen kisassa. Toinen lasku meni vähän heikommin, en saanu käännöksiä oikein osumaan kohdalleen. Pisteet taskussa pääsee kotiin, niin onhan tässä hyvä fiilis”, Pohjalainen iloitsi kisan jälkeen.

Toista kierrosta sävytti lukuisat ulosajot. Pohjalainen jäi kisan voittajasta USA:n Mikael Shiffrinistä 2,39 sekuntia. Toiseksi sijoittui Slovakian Petra Vlohova ja kolmanneksi Saksan Lena Duerr.

Aiemmin Pohjalainen laski maailmancupin pisteille marraskuussa Levillä ollen lopputuloksissa 24:s. Pujottelun maailmancup jäi nyt olympiatauolle.