SSF - Tiedotteet 1221
Sveitsi 8.4.2021

Rosa Pohjolainen hurjassa vauhdissa Levin maailmancupissa – Petra Vlhova voittoon


Suomen naisten maajoukkueen nuorin alppihiihtäjätär Rosa Pohjolainen oli lähellä varsinaista hattutemppua, kun lähtönumerolla 63 startannut Pohjolainen pujotteli kärkivauhtia miltei 30 parhaan joukkoon, mutta 17-vuotias lahjakkuus kaatui aivan ensimmäisen laskun lopussa. 

-Yläosa meni tosi hyvin, mutta loppuneularissa, kun jalat alkaa jo olemaan niin väsyneet, niin siinä tuli harmittava virhe. Mutta minkäs teet, virheitä sattuu. 

Pohjolainen halusi laskea riskillä. Hän oli toisessa väliajassa vielä peräti kolmantena. 

-Mieluummin lasken ulos kuin varmistelen. Näissä kekkereissä ei lähdetä varmistelemaan, Pohjolainen mietti. 

Riikka Honkanenoli 43. 

-Yläosassa meni hyvin. Jyrkällä ei ollut sellainen varma fiilis, että pystyisi päästämään kunnolla. Oli ihan mahtava kuulla kotiyleisön kannustusta rinteessä, Honkanen totesi. 

Toiviainen kiitti olosuhteita 

Utahissa opiskeleva ja harjoittelevaJulia Toiviainen ei selitellyt. 22-vuotias laskija jäi sijalle 50. 

-Olosuhteet oli tänään erittäin hyvä ja kaikki olisi ollut mahdollista. Tänään ei vaan saanut niin riskillä laskettua kuin olisi halunnut. Hyvää perustekemistä, mutta valitettavasti näissä karkeloissa ei perustekeminen ei kauhean pitkälle vie. Tasaisen hidas lasku, Toiviainen tiivisti päivän kisan annin. 

Kia-Emilia Hakala laski sijalle 52. 

-Kymmenennellä kepillä minulle tuli pikku virhe, siitä jäi sellainen että otin vähän seiftimmin. Vähän ennen jyrkkää osuutta pääsi taas työntämään ja sitten jyrkällä tuli kaksi aika isoa virhettä, harjavaltalainen sanoi. 

-Virheettömästi pitäisi laskea. Jos laskee virheettömästi ja lujaa, niin ollaan yleensä aika hyvillä sijoituksilla. 

Naiset laskevat Levi Black -rinteessä maailmancupia taas sunnuntaina 

-Seuraavaa vaihdetta silmään, kaikki irti. Huomenna on uusi päivä, suunnitteli Toiviainen. 

-Virheistä sekunti pois, ja kovemmin työntämällä toinen sekunti ajasta pois. Sitten ollaankin jo vähän tyytyväisempiä täällä maalissa huomenna, suunnitteli 22-vuotias Hakala. 

-Sunnuntaina mennään taas ihan täysillä, sanoi päivän suomalainen onnistuja Pohjolainen. 

Pujottelun maailmancupin ensimmäisen osakilpailun voittoon laski Slovakian Petra Vlhova 1:50.11. Toiselle sijalle Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin 0.18 sekunnin erolla kärkeen ja kolmanneksi Itävallan Katharina Liensberger (+0.57). 

Sunnuntaina 22.11.  Levillä kilpaillaan toinen naisten pujottelun maailmancupin osakilpailu. Ensimmäinen kierros alkaa kello 11:15.


LAUANAI 21.11. Audi FIS Alpine World Cup Tour Levi tulokset! 

Luitko jo nämä?

Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kerrospukeutuminen alkaa alusvaatteista. Päälle tuulta sekä vettä hylkivä kuorikerros ja väliin kelin mukaan lämmittäviä vaatteita.
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!
Vaikka laskettelu on sosiaalinen harrastus, niin toisinaan mäkeen on hauska suunnata yksin.
Treenaaminen kannattaa. Kun keskivartalon hallinta on kunnossa, pysyy polvi entistä paremmin hallittuna myös nopeissa ja yllättävissä tilanteissa.
Kaunista, mutta petollista. Lumisateiden jälkeisillä pakkasilla on muodostunut pintakuuraa. Kuva: Ylläs ski patrol
Onko edellisestä laskettelupäivästä kulunut vuosi jos toinenkin? Tarkista välineiden kunto, aloita rauhallisesti ja laita kypärä päähän! Kuva: Messilä