Sappee 11.6.2024

Suomi 9:s alppihiihdon MM-joukkuekilpailussa – taipui täpärästi isäntämaa Italialle


Alppihiihdon MM-kilpailut jatkuivat Italian Cortina d´Ampezzossa joukkuekilpailulla. Suomen joukkue ylsi kilpailuun mukaan viime hetkellä 16 parhaan joukkoon. Suomen joukkue taisteli jatkopaikasta, mutta taipui viime metreillä sijalle 9. 

Ensimmäisenä lähtöportilta MM-taisteluun hyökkäsi Erika Pykäläinen, jonka parina nähtiin Italian Lara Della Mea. Pykäläinen kiisi etumatkaa radan keskiosassa ja nappasi erävoiton Suomelle ajassa 22.81, Della Mean laskiessa pahannäköisesti viimeisillä porteilta ulos. 

– Vähän jäi lähdössä paikoilleni, mutta keskiosassa sain homman toimimaan ja annoin vain mennä, se oli super hauskaa, kommentoi Pykäläinen., 

Toisena starttiportilta kisaan hyökkäsi Samu Torsti punaiselta radalta. Torsti kiritti etumatkaa ItalianGiovanni Borsottiin viime metreillä ja ansaitsi Suomelle 2-0 johdon ajalla 21.85, Borsotin jääden 0.09 sekuntia Torstista. 

Sensaatiomainen mahdollisuus kukistaa isäntämaa oli lähellä, kun Riikka Honkanen (22.96) ja Italian Laura Pirovano suurpujottelivat rintarinnan kohti maaliviivaa Pirovanon ollessa kuitenkin täpärästi vain 0.05 sekuntia nopeampi. 

Ensimmäistä kertaa maailmanmestaruuskilpailuissa starttaava Marlon Sjöberg sai rinnalleen Italian Luca de Aliprandinin. Sjöberg taisteli viimeiseen asti, kunnes Aliprandini tykitti maaliviivan yli kilpailun kolmanneksi nopeimmalla ajalla 21.47. Näin ollen Italia jatkoi välieriin. 

– Eilen jännitti enemmän kuin starttiportilla, mutta alku oli hieman huono, ja keskiosassa sain rytmistä kiinni. Sivusilmällä näin, että kaveri oli hieman edellä, ja lähdin syöttään loppuksi suoralla linjalla ja vika portti menikin sitten väärältä puolelta, summaa Sjöberg. 

Italia oli lopputuloksissa kahdeksas. Maailmanmestaruuteen suurpujottelivat joukkukilpailussa Norja, toiselle sijalle Ruotsi ja kolmanneksi Saksa. 

Alppihiihdon MM-kilpailut jatkuvat huomenna, torstaina 18.02. naisten suurpujottelulla. Lähtöportilla Suomen Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen.

Tulokset / Joukkuekilpailu 17.02. 
Joukkueet & Urheilijat / TEAM EVENT