Ylläs 12.4.2024

Turo Torvinen kahdeksas supersuurpujottelussa junioreiden MM-kilpailuissa


Alppihiihdon junioreiden maailmanmestaruuskilpailuiden ensimmäiset maailmanmestarit on ratkottu supersuurpujottelussa. Voittoa tuuletti Italian Giovanni Franzoni ajassa 49:70. Toiselle sijalle Itävallan Lukas Feurstein (+0.04) ja kolmanneksi Sveitsin Gael Zulauf (+0.12)

Suomalaisittain lähtöviiksellä nähtiin kolme suomalaismiestä, kun Turo Torvinen, Elian Lehto ja Jaakko Tapanainen avasi kisarupeaman Banskossa. Parhaimpaan sijoitukseen ylsi  lähtönumerolta 16 startannut Torvinen ollen kilpailun kahdeksas jääden +0.74 sekuntia italialaisesta. 

– Muutama spotti olisi ollut jossa olisi voinut vähän päästää kovempaa, mutta päällisin puolin olen tyytyväinen suoritukseen, summaa Torvinen. 

Elian Lehto vauhditti sijalle 14, mutta päivän tulos ei miellyttänyt miestä. 

– Yläosassa oli ihan hyvää tekemistä, mutta kummun jälkeen rata alkoi vääntämään, ja pyrin ottamaan linjaa mutta se puski kokoajan ja paineet meni kokonaan kepin alle, ja se ei ole silloin tarpeeksi nopeaa tekemistä. Huono lasku ja se harmittaa. Olen  kuitenkin tyytyväinen joukkutoverin TOP10 -sijoitukseen, summaa silminnähden pettynyt Lehto. 

Jaakko Tapanainen kilpailun 40:s. 

Banskossa junioreiden maailmanmestaruuskilpailut jatkuvat huomenna torstaina suurpujottelulla. Lähtöviiksellä jälleen Lehto, Torvinen ja Tapanainen. 

Katso tulokset täältä!