Pyhä 17.4.2024

Venäjälle kolmoisvoitto miesten Aerialsin maailmancupin avauskilpailussa – Saksan Emma Weissille uransa ensimmäinen podiumsija

FIS Freestyle Ski World Cup Opening Ruka, Friday, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

Freestyle Opening Rukalla avattiin näyttävästi  aerialssin maailmancup ensimmäisellä osakilpailulla.

Starttiviivalta ilmaan lennähti 60 kilpailijaa. Finaalissa laskivat 12 parasta karsintakierrosten päätteksi, joista kuusi parasta superfinaalissa.

Naisten sarjan voittoon hyppäsi viime kaudella maailmancupin voittaja Australian Laura Peel, 31. Peelin lopputuloksena koreili 87.81 pistettä.

Kilpailun todellinen yllättäjä oli 20-vuotias Emma Weiss, joka teki paluun kisarinteille koko kauden mittaisen poissaolon jälkeen. Uransa parhaimpaan suoritukseen Weiss ylsi 80.95 pisteellä. Silminnähden liikuttunut neito oli sanaton kauden avauskilpailun menestyksestä.

– Olen ensimmäinen saksalainen 20 vuoteen edustajana aerialsseissa ja nyt ensimmäistä kertaa urallani finaalissa, superfinaalissa ja podiumilla. En voi uskoa tätä, varsinkin kun viime kauden olin loukkaantuneena, kyynelehtii Weiss.

Kolmannelle sijalle Venäjän Anastasiia Prytkova(71.53).

Venäjälle triplavoitto

Miesten osakilpailussa käytiin tiukkaa taistoa kärkikolmikon järjestyksestä. Vielä ensimmäisen finaalikierroksen jälkeen sveitsiläinen aerials-sensaatio Noa Roth,19, oli kilpailun kärjessä.  Toisella finaalikierroksella epäonnistuminen hypyssä pudotti Rothin lopputuloksissa kuudelle sijalle. Kilpailun kolmoisvoittoon hyppäsivät venäläiskolmikko: Maxim Burov (126.24), Pavel Krotov(120.36), Ilia Burov (118.10).

Katso tulokset täältä!

Freestyle Opening Ruka jatkuu kumparelaskun maailmancupin ensimmäisellä osakilpailulla. Suomen maajoukkuessa nähdään 10 kumparelaskijaa: