Pyhä 17.4.2024

Järvilehto finaaliin kauden maailmancup-päätöksessä

Kalle Järvilehto.
Rehnberg niukasti slopestyle-kisan finaalin ulkopuolelle.

Kalle Järvilehto on laskenut jatkoon Silvaplanassa Sveitsissä slopestylen maailmancupin viimeisen kilpailun karsinnoissa. Hän oli karsintaryhmänsä kahdeksas ja viimeinen jatkoon päässyt. Mikko Rehnberg sijoittui sijalle 20 jääden niukasti finaalista. Muita suomalaisia ei kisaan osallistunut. Karsintojen parhaat pisteet keräsi Ruotsin William Mathisen.

Järvilehto kaatui ensimmäisellä laskullaan ensimmäisestä hyppyristä, mutta sai laskun toisella päälle. Niin ikään Rehnberg kaatui ensimmäisen ja sai toisen pystyyn, mutta pisteet eivät aivan riittäneet.

– Ensimmäinen hyvä lasku varmaan kolmeen päivään tuli oikeaan paikkaan. Tänään meillä oli noin puolen tunnin treenit ennen kisaa, ja silloin vaikutti hyvältä ja oli kiva laskea. Sitten rupesi tuulemaan, ja kun meiltä molemmat heatit (karsintaryhmät) veti samaan aikaan ja mä olin häntäpäässä, niin piti odottaa tunti treenin jälkeen ensimmäistä rania. Siinä ehti vauhdit muuttua ihan sikana, niin vedin hitaimmilla vauhdeilla mitä ikinä olen vetänyt ja silti ekasta hyndästä pitkäksi. Tokalla ranilla olin päättänyt, että nyt jarrutetaan niin paljon ettei varmasti mennä pitkälle. Vaikka tunne oli se, ettei hyndästä pääse yli, niin sellaiset ne vauhdit nyt oli. Sain ranin päälle, mutta aika paljon oli sketsailua ländeissä, että saa kyllä puhtaammin vetää. Ihmettelin myös, miksi Mikko ei päässyt ja mä pääsin. Mun ranin jälkeen olin varma, että Mikko on ennen mua, mutta fiiliksissä olen, että molemmat saatiin ranit päälle vaikeissa olosuhteissa. Finaalissa lasketaan puhtaammin ja kovemmin, Järvilehto kommentoi.

Finaali lasketaan sunnuntaina klo 13.55 alkaen Suomen-aikaan. Lähetyksen kisasta tarjoaa Viaplay Urheilu.

Tulokset, miehet: https://medias1.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6298/2023SB6298RLQ.pdf
1. William Mathisen SWE 87,00
1. Taiga Hasegawa JPN 77,33

8. Kalle Järvilehto 64,33
20. Mikko Rehnberg 58,00

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.