Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Kauden ainoat paracrossin maailmancupin kisat lasketaan viikonloppuna Pyhällä

Kuva: Henri Laakkonen
Pyhätunturi on näyttämönä kauden ainoille paralympiakarsintakisoille.

Paralumilautailijoiden maailmancup on tänä kautena typistynyt kahteen kilpailuun, jotka molemmat pidetään alkavana viikonloppuna Pyhällä. Kisat käynnistävät myös tulevien paralympialaisten karsinnat. Kisoihin osallistuu myös hallitseva paracrossin paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari sekä Matti Sairanen.

– Ollaan toista viikkoa Pyhällä päästy olemaan ja kunnolla treenaamaan crossiradalla. On ollut älyttömän hienoa olla taas Pyhällä ja päästä lajiin käsiksi. Se on tuonut paljon intoa takaisin. Tuntuu, että on hyvin kulkenut treeneissä ja vauhti on edelleen mukana. Kauan ollaan odotettu, että päästään taas kisaamaan – ja nyt se vihdoin tapahtuu. Äärettömän siistiä, että se tapahtuu juuri Pyhätunturilla. Rata on tosi hyvä, niin kuin aina ennenkin, ja järjestävä taho on tehnyt hienoa duunia leiristä lähtien radalla ja radan ulkopuolella. Hyvin on vallitseva tilanne huomioitu, ja kaikki toimii hienosti ja vastuullisesti. Saadaan varmasti hyvät kisat turvallisesti vietyä läpi. Pikkuhiljaa alkaa taas kisahammasta kolottaa. Katsotaan, mitä kisaviikonloppu tuo tullessaan, Matti Suur-Hamari kertoo.

Kisaan osallistuu vajaa 40 laskijaa noin 15 eri maasta. Ensimmäinen kisa lasketaan lauantaina ja toinen sunnuntaina.

– Leiriä on pyöritetty 10 päivää, ja joukkueet ovat olleet enemmän kuin iloisia, että tällainen mahdollisuus on heille järjestetty. Rata on toiminut hyvin ja keli suosinut. Erittäin iloisia ilmeitä olemme saaneet täällä todistaa. Terveydestä on pidetty erittäin hyvää huolta ja ylimääräisiä kontakteja sisätiloissa vältetään. Ulkona nautitaan raikkaasta ilmasta turvallisen etäisyyden päässä toisista, tapahtuman tuottaja Mika Andersson kommentoi.