Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Maailmancup-kausi alkaa Churin kaupunkifestivaalilla

Rene Rinnekangas / Kuva: Henri Laakkonen
Kisakausi aloitetaan Sveitsin big airilla.

Lumilautailijoiden kisakarkelot käynnistyvät viikonloppuna suoraan tositoimilla, kun Sveitsin Churissa lasketaan big airin maailmancupin ensimmäinen osakilpailu. Perinteeksi käyneen kaupunkifestivaalin päänäyttämönä toimivassa telinehyppyrissä käytävään kisaan odotetaan jälleen tuhansia katsojia ja kovaa tasoa.

Musiikkia ja kilpailua yhdistelevän Big Air Chur -festivaalin suomalaisesiintyjinä lumilautakisassa ovat loukkaantumisesta takaisin kisoihin palaavat Eveliina Taka ja Rene Rinnekangas sekä viime kautena hienosti muun muassa Churissa finaaliin laskenut Kalle Järvilehto. Kilpailu on myös ensimmäinen uuden päävalmentaja Jussi Räsäsen johdolla:

– Mahtava päästä tekemään tällä porukalla töitä. Mielenkiintoinen kisa tulossa ja katsotaan, mitä kunkin yksilöllinen harjoittelu on saanut aikaiseksi tätä kisaa varten. Innokkaasti ollaan menossa kohti Churia ja odotukset ovat tietenkin korkealla. Odotetaan, että omat temput menee päälle ja eiköhän sieltä sitten finaalipaikkoja ja sitä myöten hyviä sijoituksiakin tule, Räsänen kommentoi.

Iisalmelainen Rinnekangas ja rovaniemeläinen Taka ovat nyt palaamassa takaisin kisatorniin tauon jälkeen. Churin kilpailu on myös ensimmäinen telinekisa Takalle. Espoolainen Järvilehto pysyi ehjänä koko viime kauden ja keräsi useita finaalisijoja, vaikka nappionnistuminen finaalissa jäikin uupumaan.Renen ja Epun tilanne on siitä haastava, että molemmat toipuvat loukkaantumisista ja Eppu jopa kahdesta loukkaantumisesta peräkkäin. Epulla muutenkin on nyt vasta neljäs maailmancupin kisa tulossa, niin sillä tavalla on mielenkiintoinen tilanne. Hyvin kuitenkin molemmilla menee: he ovat päässeet hyvin laskemaan vaikka isoimpia temppuja ei ole kovin paljon päästy tekemään. Pitkälti itsevarmuudesta lopulta kiinni, miten kisat Churissa menevät. Kalle on treenannut enemmän kuin koskaan: käynyt bägillä ja tehnyt hyvin töitä. Hyvältä näyttää Kallen suhteen, kun on päässyt ehjänä tähän kauteen. Ensin finaaliin ja sitten molemmat temput päälle, niin uskoisin, että joka kisassa tulee kovia juttuja, Räsänen kommentoi.

Churissa lasketaan karsinnat ja finaalit launtaina. Finaali alkaa klo 20:50.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Kuoma.