Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Rinnekangas toipumassa olkapäävammasta – lähtee ensi viikolla X Gameseihin

Rene Rinnekangas Kuva: Rami Hanafi
Rene Rinnekangas pian takaisin laudan päälle.

Hienosti Kreischbergin maailmancupissa laskenut Rene Rinnekangas loukkasi olkapäätään Itävallassa kisan jälkeen eikä näin ollen voinut ottaa osaa Laax Openiin. Nyt kuitenkin toipuminen on edistynyt hyvää vauhtia, ja Rene pääsee ottamaan osaa ensi viikolla X Gameseihin Aspenissa, jonne hän on saanut ainoana suomalaisena kutsun.

Loukkaantuminen oli epäonninen sattuma:

– Itävallassa Kreischbergin kisan jälkeen menimme maajoukkueen kanssa Absolut Parkiin, ja siellä oli tosi hyvät pari päivää alla. Kolmas päivä mäessä ja oli pikkaisen väsynyt olo, niin päätin ottaa iisisti ja kurvailla rinteessä. Oli sen verran hankala näkyvyys, etten nähnyt rinteessä olevia pieniä jääpalloja. Oli ihan oma moka: yritin niiden yli hypätä ja takana olikin niitä lisää. Ne heitti minut olkapää edellä rinteeseen, ja heti tajusin että ei juma – nyt ei ihan pelkällä säikähdyksellä selvitty. Kelkka vei alas ja kävimme lääkärissä heti tilanteen jälkeen. Todettiin, että acl-nivel oli ottanut pientä runtua. Lensin Suomeen, ja siellä sainkin parempia uutisia. Se ei ollut mennyt hirveän pahasti rikki. Pieniä repeämiä oli siteissä ja lihaskudoksissa, mutta säikähdyksellä selvittiin, Rinnekangas kommentoi.

Suomessa maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler Urheilu Mehiläisestä tutki Renen olkapäätä, ja tilanne näytti lupaavalta:

– Rene kaatui Itävallan reissussa rinteessä ja sai osuman olkapäähän. Sieltä tulleiden alustavien tietojen perusteella oli epäilys vähän pahemmasta vammasta. Onneksi saimme Renen takaisin Suomeen ja varmistettua, että kyseessä oli pelättyä lievempi vamma. Olkapää on nyt toipumassa hyvää vauhtia ja laitetaan kuntoon X Gameseihin, Köhler kertoo.

Rinnekangas on iloinen päästessään laskemaan haluttuun kisaan, ja näin hyvin alkanut kausi voi jatkua:

– Nyt on erittäin positiivinen kondis ja ollaan menty hyvää vauhtia eteenpäin käden kanssa. Pystyn jo normi elämää elämään. Viikon päästä X Gameseihin ja lauta jalkaan. Sinne lähden tällä kertaa yksin koronarajoitusten takia, mutta erittäin hyvillä fiiliksillä sinne silti lähden. Kauden ensimmäinen kisa meni mulla ihan ok ja sain siellä hyvän tuntuman sekä nälän päälle. On kunnia saada X Gameseihin kutsu, eli ei kun leijonapaitaa niskaan ja menoksi.

X Gamesit kisataan Aspenissa 29.-31.1. Rinnekangas ottaa osaa slopestyleen, big airiin ja knuckle huckiin.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.