Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Rinnekangas viidenneksi X Gamesin slopestylessä upealla laskulla

Rene Rinnekangas Kuva: Rami Hanafi
Rinnekangas päätti laskunsa eilisessä big airissa tehtyyn uuteen temppuun.

Rene Rinnekangas on sijoittunut Yhdysvaltojen Aspenissa X Gamesin slopestylessä viidenneksi. Hän sai parhaat pisteensä kisassa ensimmäisestä laskustaan. Kisan voittoon laski Yhdysvaltojen Red Gerard.

Rinnekangas aloitti kisansa monipuolisella ja teknisellä laskulla, joka päättyi eilisessä big airissa tehtyyn, kisa-areenoilla ensi kertaa nähtyyn temppuun. Alun kaiteissa hän teki frontside boardslidestä transferin frontside boardslideen, switch frontside bluntslide 270 ja backside miller flipin fakieen. Niitä seurasi hyppyreistä switch tupla backside rodeo, backside 1620 ja viimeisen hyppyrin temppu, jota Rinnekangas kutsuu switch tupla vomuflipiksi. Pisteitä laskusta tuli 86,66. Kahta seuraavaa laskua hän ei saanut päälle.

– Eilen illalla oli big air aika myöhään, niin aamulla otin treenit aika iisisti. Vedin semmoisen taktisen vedon, että säästin energiaa kisaa varten ja se toimi erittäin hyvin. Ekasta ranista olen tosi fiiliksissä. Sain tehtyä sen minkä halusinkin, mutta kaksi seuraavaa ei mennyt ihan niin kuin olisin halunnut. Ekan ranin jälkeen tuntui siltä, että ei tässä auta kuin laittaa kaikki peliin eli ekasta hyndästä backside 1440 ja vikasta frontside 1800, mutta en saanut siihen oikein tsänssiä. Ei siinä, mukavaa oli. Eilen oli törkeen mukavaa ja niin tänäänkin. Ainahan sitä haluaisi päästä mitaleille, mutta ei sitä aina voi kaikkea saada. Tosi fiiliksissä myös siitä, että loukkaantumisen jälkeen lasku tuntuu taas siltä miltä sen pitääkin, voi luottaa taas omaan tekemiseen ja nauttii laskemisesta. Viime kausi oli haastava ja niin oli alkukausikin, niin tosi fiiliksissä päivästä. On tämä aina vuoden päätapahtuma ja tältä vuodelta ohi. Toivottavasti tulee taas kutsu slopestyleen, että sitä odotellessa, Rinnekangas kommentoi.

Maajoukkueen osalta kisat jatkuvat ensi viikolla Mammothilla slopestylen maailmancupilla, jonne osallistuvat Kalle Järvilehto ja Telma Särkipaju.

Tulokset:
1. Red Gerard USA 97,00
2. Mark Mcmorris USA 96,00
3. Mons Roisland NOR 92,66

5. Rene Rinnekangas 86,66

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.