Sappee 13.7.2024

Rinnekangas yhdeksänneksi hurjassa big air -kisassa

Rene Rinnekangas / Kuva: Henri Laakkonen
Aspenin MM-kisat huipentuivat bir airin finaaliin - mukana Rene Rinnekangas.

Slopestylessä MM-pronssia ottanut Rene Rinnekangas on sijoittunut yhdeksänneksi Aspenin maailmanmestaruuskisojen big airissa. Voitto meni Kanadaan niin miehissä kuin naisissa, kun Mark McMorris ja Laurie Blouin ottivat korkeimmat sijat. Kisan muut suomalaiset Mikko Rehnberg ja Enni Rukajärvi jäivät karsintoihin.

Rinnekangas aloitti vahvasti, kun ensimmäisellä kierroksella onnistuminen tuli backside 1620:tä – tempusta, jolla hän voitti oman karsintaryhmänsä. Toiselle kierrokselle lähdettäessä hän oli mitalitaistelussa neljännellä sijalla.

Toisella ja kolmannella kierroksella Rinnekangas yritti frontside 1800:ta, mutta se ei aivan tullut päälle. Näin ollen tällä kertaa jäätiin yhdeksänneksi.

– Päivä meni ihan ok. Ensimmäiseen hyppyyn ja muutenkin päivän laskemiseen olen tyytyväinen. Valitettavasti en kisassa saanut kahta laskua päälle, mikä olisi ollut pakollista. Mutta kun toisena temppuna oli sellainen mitä en ole koskaan saanut tehtyä, niin ei voi liikaa odotuksia laittaa, vaikka laskeminen tuntui hyvälle. Tai ei ainakaan saa liian ankara olla itselleen. Sitä jäädään nyt hinkkaamaan, ja heti huomenna alkaa maailmancupin treenit ja niihin kahta kauheammin. Kyllähän se harmittaa, mutta se kuuluu lajiin ja taas lähellä oltiin, Rinnekangas kommentoi.

Kisoista kaikkinensa Rinnekankaalle on jäänyt kaksijakoiset tunnelmat:

– Paljon on ollut onnistumisia sekä epäonnistumisia. Jos miettii kisoja omalta kohdalta kokonaisuudessa, niin ei voi kuin olla fiiliksissä. Slopestyle meni paremmin kuin olisin osannut arvata, ja big airissa jäi hampaankoloon, mutta ei sitä aina voi onnistua. Kova meininki oli koko tiimillä ja kaikkemme annettiin. Olisin suonut suomalaisille kyllä enemmän finaalipaikkoja ja onnistumisia, mutta oli silti upeat kisat. Totta kai se kisan jälkeen harmittaa kun epäonnistuu, mutta ei se top kymppi maailmanmestaruuskisoissa huono ole. Silti kun tietää mitkä olisi ollut mahdollisuudet jos olisi nappiin mennyt…

Päävalmentaja Antti Koskinen on samoilla linjoilla Rinnekankaan kanssa, mutta on myös äärimmäisen tyytyväinen joukkueen panokseen:

– Kokonaisuudessaan näistä kisoista merkille pantavaa oli tunteiden vuoristorata. Mentiin huikeista mitaleja tuottaneista onnistumisista aina karvaisiin pettymyksiin saakka. Olen sitä mieltä, että työn tekemisen meininki ja asenne millä tähän lähdettiin oli enemmän kuin kohdallaan. Tiimi toimi loistavasti, enkä yhtään hetkeä ole pettynyt vaikka tänään jäätiinkin mitaleilta pois. Loistavaa settiä ja mahtavaa meininkiä, ja näin se pitää mennäkin: tällä menolla se palkinto vielä sieltä tulee.

Aspenissa jatketaan seuraavaksi slopestylen maailmancupin kilpailulla. Perjantaina lasketaan karsinnat ja lauantaina finaali.

Tulokset, miehet: https://medias3.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6047/2021SB6047RLF.pdf
1.Mark McMorris CAN 179,24
2.Max Parrot CAN 178,25
3.Marcus Kleveland NOR 176,25

9.Rene Rinnekangas 116,50
50.Mikko Rehnberg 21,50

Tulokset, naiset: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6046/2021SB6046RLF.pdf
1.Laurie Blouin CAN 177,15
2.Zoi Sadowski Synnott NZL 176,75
3.Miyabi Onitsuka JPN 174,75

17.Enni Rukajärvi 61,75

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.