Sappee 13.7.2024

Suomeen kolme pronssia World Rookie Tourin finaalista

Nuorten kisakiertueen päätöskisa oli suomalaisille menestyksekäs.

Kaprunissa Itävallassa laskettiin eilen World Rookie Tourin päätöskisa World Rookie Finals, johon Suomi osallistui slopestylessä isolla joukkueella. Kun loppuviikolle oli luvassa huonoa säätä, jäivät eilisten karsintojen tulokset jäivät lopullisiksi.

Näin Suomeen saatiin peräti kolme pronssia, kun Erik Jurmu nappasi rookie-sarjassa kolmannen sijan sekä Pyry Posio ja Janni Joenväärä gromeissa niin ikään tulivat kolmansiksi. Suomalaismenestystä täydensivät muiden laskijoiden hienot sijoitukset: rookie-sarjassa Ville Jukola tuli neljänneksi, Dennis Larkiala kahdeksanneksi, Juho Vantaala yhdeksänneksi, Emmi Hyväri kahdeksanneksi ja Vuokko Hyvärinen kolmanneksitoista.

Erik Jurmu oli sijoitukseensa tyytyväinen:

– Ihan kiva oli, sain laskun päälle. Oli aika hankala rata: ei mitkään helpoimmat hyndät ja reilit. Sain niihin semmoisen runin mikä tällä kertaa riitti podiumille. Hyvä fiilis jäi kaiken kaikkiaan koko hommasta. Huomenna jatketaan Livignoon nuorten MM-kisoja varten.

Pyry Posio niin ikään iloitsi hyvin onnistunutta kisaa ja odottaa innoissaan nuorten maailmanmestaruuskisoja:

– Kisan aikana oli hyvä keli ja sain ranin päälle, ja sillä pääsi mitaleille niin hyvä fiilis on. Toisella ranilla meni lasku päälle. Ekalla kaaduin vähän ekassa hyppyrissä. Seuraavaksi vietetään sitten viikkon nuorten MM-kisoissa. Niihin lähdetään hyvillä tunnelmilla.

Janni Joenväärä tykkäsi myös laskemisesta Kaprunissa ja jatkaa innolla seuraaviin kisoihin:

– Meni ihan hyvin. Oli hyvä rata, ja erityisesti hyppyreistä tykkäsin. Jos Kiirunaa ei lasketa, niin tämä on ensimmäinen ulkomaiden kisani. Ensimmäisellä laskulla unohdin jarruttaa ja lensin tokasta hyppyristä vähän liian pitkälle. Tokalla sain laskun päälle. Todella hyvä fiilis jäi näistä hommista, ja hyvillä mietteillä lähden nuorten MM-kisoihin.

Nuorten MM-kisat järjestetään Livignossa ja ne käynnistyvät sunnuntaina slopestylen karsinnoilla. Suomesta kisoihin osallistuvat Janni Joenväärä, Erik Jurmu, Pyry Posio, Ville Jukola ja Dennis Larkiala.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne ja Ruka.