Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Taka ja Rehnberg big airin Suomen-mestareiksi Kasurilassa

Kuva: Samu Karvonen

Kasurilassa Siilinjärvellä lumilautailun Suomen-mestaruuskisat saatiin käyntiin, kun torstaina laskettiin big air. Kisa oli todella kovatasoinen, kun lähes jokaisessa sarjassa koitettiin tuplakorkkeja ja rookie-pojissa jopa triplakorkkia.

Avoimen sarjan voittoon laskivat Eveliina Taka ja kotiyleisön edessä Mikko Rehnberg. Toiseksi miehissä tuli Kalle Järvilehto ja kolmanneksi kisakentille SM-kisoissa palannut Roope Tonteri. Naisissa toisen sijan otti Karoliina Wuorivirta ja kolmanneksi Carola Niemelä. Neljänneksi tullut Telma Särkipaju yritti kisassa caballerial tuplakorkkia, mutta ei aivan saanut sitä pystyyn.

Eveliina Taka oli ensimmäisestä Suomen-mestaruudestaan todella iloinen:

– Aivan hemmetin hyvät fiilikset. Aamulla oli vähän paha olo ja tähän päivään lähdin katsomaan, että mitä tästä tulee. Lähdettiin testaamaan ja rakentamaan rauhassa. Ensimmäisen kierroksen backside 540 nosegrab meni paremmin kuin ikinä, ja siitä tuli sikahyvä fiilis. Harjoituksissa ehdin tehdä yhden switch backside 180:n, mutta kun kisassa sain ensin switch backside 540:n, niin siitä tuli sellainen fiilis, että hitto koitetaan 720:ntä ja se tuli alas. Ei oikein itsekään tajunnut mitä siellä tapahtui, mutta siellä kaikki vaan loksahti paikoilleen. Taso oli tosi kova. Siistiä nähdä, miten täällä naisten lumilautailua pusketaan eteenpäin – tosi siistiä, Taka kommentoi.

Mikko Rehnberg oli myös todella iloinen voitostaan:

– Hyvälle tuntuu. Viikon olen lepäillyt ja nyt pääsin laskemaan. Keli oli hyvä ja niin oli tasokin. Meillä ei Kasurilassa ollut niin isoa hyppyriä kuin monessa muussa paikassa, mutta kaikki laittoivat parastaan ja monelle oli maksimit tuosta hyppyristä – ainakin itselle oli. Kyllähän tuolla rookiesarjassa nähtiin triplakorkkiakin. Siellä nuoruuden innolla painettiin, mutta ei tässä iässä enää kerkeä pyöriä.

Kotiyleisön edessä oli Rehnbergillä ilo laskea, ja varsinkin Tonterin paluun kisakaveriksi Rehnberg otti riemulla vastaan:

– Hyvältä tuntui. Tosi kiva, että kisat on täällä. Parkkiin on nyt pari vuotta panostettu enemmän. Siistiä, että tänne saatiin kisat ja hyvä keli niin huippua oli. Kyllä siellä puskettiin toisiamme eteenpäin, ja oli hienoa, että Tonterikin (Roope) tuli kisaamaan. Se oli kiva. Kaikki puski toinen toistaan, että nyt vähän enemmän ja taas vähän enemmän. Hyvä meininki kaikin puolin. Tästä kisaviikko jatkuu hyvällä mielellä päälajia eli halfpipeä kohti. Se on tähtäimessä, että pari päivää slopestyleä alle ja sitten pipeen. Hyvällä fiiliksellä.

Muut kisan voittajat olivat kids-sarjan Aurelia Kaila ja Ukko Raatikainen, groms-sarjassa Janni Joenväärä ja Ville Jukola sekä rookies-sarjassa Saana Korhonen ja Aapeli Kumpulainen.

Tulokset: https://liveheats.com/events/7484

Kuvia vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Samu Karvonen): https://fsa.kuvat.fi/kuvat/QKLS+GAMES+2022+KASURILA/BIG+AIR/

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Kasurila, Urheilu Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato, Burton ja Siilinjärvi.
Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.