Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Levin viisi tärkeintä uudistusta kaudelle 2019–2020

Talvi 2019–2020 on Levin Eturinteillä ennätyspitkä, sillä tuolihissi pyörähtää käyntiin jo lokakuussa. Eturinne saadaan avattua syyslomalaisille varastolumella. Talvi 2019–2020 on Levin Eturinteillä ennätyspitkä, sillä tuolihissi pyörähtää käyntiin jo lokakuussa. Eturinne saadaan avattua syyslomalaisille varastolumella.
Levin määrätietoinen kehitystyö tuo laskettelukaudelle 2019–2020 monta mukavaa parannusta ja uutuutta. Keräsimme Levin kehityksestä laskettelijoita eniten ilahduttavat uutuudet.

Suomen suurin hiihtokeskus, Levi, lähtee kauteen 2019–2020 entistäkin kiinnostavampana. Tunturissa on kesällä paiskittu kunnolla töitä, että laskettelijoilla talvi olisi vielä menneitä vuosia hauskempi. Talvikausi 2019–2020 alkaa Levillä entistä aikaisemmin ja tuo monta kivaa uutuutta. Poimimme näistä viisi kiinnostavinta.

1. Uusi tuolihissi+uusi kylä=Levi West

Suurin, näyttävin ja laskettelijoita todennäköisesti ilahduttavin uutuus on kesän aikana Levin Länsirinteille rakennettu huippumoderni ja nopea tuolihissi. Uusi Levi West -tuolihissi nostaa laskijat nopeasti Länsirinteiden juurelta Levin huipulle ensimmäisen kerran heti kauden alussa.

Leviläiset kehuvat hissin olevan parasta mitä markkinoilta löytyy: tuolit ovat lämmitettyjä, muotoiltuja ja normaalia leveämpiä. Turvallisuutta lisää jalkojen väliin tuleva turvapuomi. Luonnollisesti jokaisessa tuolissa on myös viimalta ja sateelta suojaava läpinäkyvä suojakupu.

Hissin viereisiä rinteitä myös parannetaan. Rinteisiin 11.1. ja 10.1 tulee tehokkaat led-valot ja niihin rakennetaan uudet lumetusjärjestelmät ensi kesänä. Monen suosikki, rinne 10.1, on levennetty, mutta rinteen profiiliin ja muotoihin ei kuitenkaan ole tehty muutoksia.

Levi West -hissi lukuina: vetopituus on 1 108 metriä, korkeusero 271 metriä, tuoleja 69, kapasiteetti 3 000 henkilöä tunnissa ja ajoaika 4,11 minuuttia.

Levi West -hissi valmistuu talveksi 2019–2020. Kuva: Timo Koivisto
Levi West -hissi valmistuu talveksi 2019–2020. Kuva: Timo Koivisto

2. Ennätysaikainen kauden aloitus

Levillä on jo kolmena kesänä varastoitu lunta, mutta lähinnä pujottelun maailmancupin avauskisoja varten. Viime talvena lunta tehtiin vähän reippaammin ja myös Eturinteille rakennettiin lumivarastot. Tämän ansioista Levillä lasketaan ennätysaikaisin: laskettelukauden avaus on jo 11. lokakuuta 2019.

Syyslomalaisilla on käytössä eturinne ylhäältä asti. Ylös pääsee luonnollisesti eturinteen tuolihissillä. Rinteeseen on tarkoitus tuoda syyslomalle myös reilejä ja muita obstaakkeleita.

Eikä syyslomalla tekeminen rajoitu rinteisiin. Koululaisten odotetun tauon aikana seikkailupuisto pyörii täysillä, poluille voi suunnata vaikka maastopyörällä ja kylän runsas aktiviteettivalikoima on tarjolla. Syyslomasta voikin tehdä nyt todella monipuolisen ja hauskan aktiiviloman!

Eturinteillä lasketaan jo lokakuussa 2019. Tekemistä Levillä on syyslomalla paljon laskettelun lisäksi. Seikkailupuisto on todennäköisesti monen lomalaisen suosikki. Kuva: Teemu Moisio
Eturinteillä lasketaan jo lokakuussa 2019. Tekemistä Levillä on syyslomalla paljon laskettelun lisäksi. Seikkailupuisto on todennäköisesti monen lomalaisen suosikki. Kuva: Teemu Moisio

3. Levi digitalisoituu

Tulevalle kaudelle Levi.ski-verkkosivusto ja verkkokauppa on uudistettu. Lisäksi App Storesta ja Google Playsta voi ladata ilmaisen Levi.ski-sovelluksen. Levi.ski -digikokonaisuuden verkkosivu, sovellus ja verkkokauppa on suunniteltu toimimaan saumattomasti yhdessä. Verkkokauppaan on keskitetty kaikki hiihtokeskuksen palvelut.

Levi.ski antaa mahdollisuuden tutustua Leviin jo ennen matkaa: laskettelija pääsee suunnittelemaan lomaansa hyvissä ajoin, ja voi vaikka varata kaikki aktiviteetit etukäteen. Hiihtoreissulla voi sitten täysillä keskittyä harrastamiseen ja aktiiviseen tekemiseen.

Levi.ski auttaa myös paikan päällä, kun puhelimeen saa tietoa tapahtumista ja tarjouksista. Tulevaisuudessa myös rinnetiedot mahdollista saada omaan luuriin.

Levi.Ski-digikokonaisuus on kehitetty helpottamaan ja monipuolistamaan laskettelureissua
Levi.Ski-digikokonaisuus on kehitetty helpottamaan ja monipuolistamaan laskettelureissua

4. Café Tanja on nyt Café Zero

Eturinteiden alaosassa sijaitseva kahvilaravintola on remontoitu, uudistettu ja nimetty Café Zeroksi.

Kahvila on kokenut täydellisen muodonmuutoksen: Café Zerosta on tehty country-tyylinen viihtyisä olohuone. Tarjolla on hiihtopäivän taukohetkiin laadukkaita kahveja sekä nopeaa syötävää ja juotavaa.

Perinteisten kahvilatuotteiden lisäksi listalla on terveellistä ja sopivaa evästä laskutauoille. Ruokalistan rungon muodostavat mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista valmistettavat katukeittiöistä tutut kulhoruoat.

Café Zeron on helppo veikata muodostuvan uudeksi kohtauspaikaksi Eturinteillä. Kuva: Timo Koivisto
Café Zeron on helppo veikata muodostuvan uudeksi kohtauspaikaksi Eturinteillä. Kuva: Timo Koivisto

5. Kauden päättää alppihiihdon suurtapahtuma

Levi on siinä mielessä ainutlaatuinen paikka, että marraskuussa avataan koko maailman pujottelukausi ja keväällä päätetään suomalaisten alppihiihtokausi. Ensi keväänä tunturissa järjestetään kaikkien ikäluokkien SM- ja loppukilpailutapahtuma 22.–25.4.2020.

Ensimmäistä kertaa kaikki ikäluokat junioreista masters-laskijoihin ovat samassa paikassa mittelöimässä loppukilpailuissa ja mestaruuskisoissa. Suurtapahtumaan odotetaan suurinta osaa suomalaisista ratalaskuaktiiveista. Laskijoiden ja huoltojoukkojen lisäksi tapahtuma kerää Leville myös entisiä alppistaroja sekä alppihiihdon yhteistyökumppaneita. Tapahtuma huipentuu yhteiseen gaala-iltaan ja urheilijoiden palkitsemiseen.

Ratalaskijat kokoontuvat Leville 22.–25.4.2020 kaikkien ikäluokkien SM- ja loppukilpailutapahtumaan. Kuva: Timo Koivisto
Ratalaskijat kokoontuvat Leville 22.–25.4.2020 kaikkien ikäluokkien SM- ja loppukilpailutapahtumaan. Kuva: Timo Koivisto

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi -uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levi Bike Park saa mittavan uuden reitin: lähes neljä kilometriä pitkä Village Trail avautuu kesällä 2020.

Levi Bike Park: uusia reittejä ja entistä kuumempi pyöräilykesä 2020

Bike park -uutiset

Levi laajentaa: Levi West tuo huippumodernin tuolihissin ja uuden kylän

Keskusuutiset

Levi on taas entistä parempi

Keskusuutiset