Sappee 13.7.2024

Joulun parhaat lahjat laskettelijoille

Mitä laskettelijalle tai lautailijalle pukinkonttiin? Listasimme viisi takuulla toimivaa lahjaideaa. Mitä laskettelijalle tai lautailijalle pukinkonttiin? Listasimme viisi takuulla toimivaa lahjaideaa.
Välineurheilun maailmassa paras joululahja voi olla aineeton lahja. Kokosimme viisi takuuvarmaa lahjaideaa elämäsi laskettelijoille ja lautailijoille!

Puntaroitko kuumeisesti mitä hankkia lahjaksi laskijalle? Laskettelun ja lautailun parissa viihtyvälle on tarjolla suuren materiamäärän lisäksi hyödyllisiä, saajaansa ilahduttavia aineettomia vaihtoehtoja. Listasimme viisi takuulla toimivaa lahjaideaa.

Hiihtokoulutunti

Kaiken tasoiset laskijat saavat hiihtokoulusta uutta oppia ja inspiraatiota harrastukseensa. Aloittelija nappaa lajista huomattavasti nopeammin kiinni, kun taas jo pidempään laudan tai suksien päällä pysytellyt pääsee esimerkiksi hiomaan laskutekniikkaansa.

Hiihdonopettajan huomassa onnistuu myös niin parkkilaskemisen kuin leikkaavan käännöksen harjoittelu. Mahdollisuuksia on runsaasti eri taitotasoille alamäkiharrastajille yksityistunteina ja kursseina.

FINLAV-lumiturvallisuuskurssi

Turvallinen liikkuminen luonnonlumilla on vapaalaskijoille kaiken tekemisen perusta. FINLAV-lumiturvallisuuskursseilla käydään muun muassa läpi perusteltujen päätösten tekoa lumivyörymaastossa, vyörypelastusvälineitä ja niiden käyttöä.

Kurssitarjontaa löytyy aina kahden tunnin tietopaketista useamman päivän opintojaksoksi. Koulutuskalenterista voi valita sopivan kurssin, ajankohdan sekä mieluisan järjestäjän.

Hissilippulahjakortti

Ennen kuin pääsee laskettelemaan alas, täytyy saada kyyti ylös. Useilla hiihtokeskuksilla on myynnissä lahjakortteja, jotka voi käyttää hissilippuihin tai kausikorttiin. Monesti samainen lahjakortti pätee myös esimerkiksi välineiden vuokraukseen tai keskuksen omaan shoppiin.

Valikoi lahjakortin saajalle varma ja ennestään tuttu hiihtokeskus, tai yllätä kokonaan uudella ja vielä toistaiseksi tuntemattomalla!

Ski.fi-kortti

Ski.fi-kortti on takuuvarma valinta alamäessä viihtyvälle! Cardu-mobiilisovellukseen ladattavalla etukortilla saa lunastettua itselleen kaksi päivä- tai iltalippua yhden hinnalla kaikissa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen jäsenkeskuksissa. Edun voi käyttää jokaisen jäsenkeskuksen lipunmyynnissä kertaalleen kauden aikana.

Pidäthän mielessä, että ostoksen maksettuasi lahjansaaja saa tiedon Ski.fi-kortistaan suoraan Cardu-sovellukseensa tai tekstiviestitse. Mikäli siis haluat yllättää, kannattaa tämän lahjan hankkiminen jättää kerrankin viime hetkeen.

Protect Our Winters Finland -jäsenyys tai kertalahjoitus

Lumisten alamäkien ystäville valkeiden talvien vaaliminen on tärkeää. Miksi et antaisi lahjaksi tukea niiden puolesta kamppailevalle järjestölle? Protect Our Winters Finland kuuluu osaksi ilmastonmuutosta vastaan toimivaa kansainvälistä POW-liikettä.

Antamalla lahjaksi POW-jäsenyyden tai kertalahjoituksen tuet järjestöä ilmastonmuutoksen viestinnässä, kampanjoiden sekä tapahtumien järjestämisessä sekä vaikuttamisessa päättäjiin ja alan yrityksiin. Vastuullista lahjaa tärkeän asian puolesta arvostaa varmasti jokainen.

Mikä parasta, nämä lahjat ehdit hankkia stressittömästi myös vasta jouluruokien jo kantautuessa nenään. Mikä on oma valintasi elämäsi laskettelijalle tai lautailijalle?

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.

Ski.fi-kortti: kaksi laskee, yksi maksaa

Keskusuutiset
Joulun salaisuus paljastuu: Joulupukin rautainen kunto on peräisin rinteestä.

10 kysymystä hiihtävälle joulupukille

Keskusuutiset
Kommentin kirjoittaja Siiri Naukkarinen hiihdonopettaja Antti Aartolahden kanssa Riihivuoressa.

Kommentti: miksi ilmoittauduin hiihtokouluun

Hiihtokoulu