Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Erika Pykäläinen odottaa malttamattomana Levin maailmancupin kisoja 

Alppihiihtäjä Erika Pykäläinen (21) lähtee hyvällä mielellä alkavaan kisakauteen. Hän on ollut terveenä ja yhteistyö uuden päävalmentajan kanssa on lähtenyt sujuvasti liikkeelle.

Pykäläinen on ollut maajoukkueen mukana lumilla kesäkuussa Ranskassa, elokuussa Uudessa-Seelannissa ja nyt haastattelua tehtäessä Itävallan Hintertuxissa. Ennen Hintertuxiin menemistä hän piipahti Atomicin tehtaalla muokkauttamassa monojansa. 

Minulla on tosi hyvä suhde Atomicin kanssa. Yhteistyö toimii hyvin ja apua on tarvittaessa tarjolla. Välineisiin tuli pieniä uudistuksia, mutta ei mitään radikaalia. Meillä on hyvä vuorovaikutus, sillä he ovat hyvin kiinnostuneita antamastani palautteesta. He ovat mukana maailman cupin kisoissa, joten apua on silloin helposti saatavilla.” 

Pykäläinen arvioi, että Leville lähtee noin 10 paria suksia, viisi pujottelun ja viis suurpujottelun suksiparia.

Osa suksista vaihtuu kisakauden aikana. Tykkään laskea suosikiksi nousseella parilla kaikissa olosuhteissa. Ylipäätään säädän suksia tai monoja aika vähän, minun vahvuus on, että osaan muuttaa omaa laskemistani olosuhteiden mukaan.”   

Levillä erityisasema laskijoiden keskuudessa

Alppihiihtäjien maailman cup-kausi alkaa Söldenin suurpujottelulla 22.-23.10. Haastattelua tehtäessä ei ollut täyttä varmutta starttaako Pykäläinen Itävallassa. Leville hän suuntaa maajoukkueen kanssa marraskuun alusssa. Kolmisen viikkoa Levillä tuntuu urheilijasta mukavalta. 

Levi on ihana! Se on yksi kauden kohokohdista. Siellä on lämmin ja jouluinen tunnelma. Se erottuu edukseen muista kisapaikoista tunnelmaltaan, mutta myös helppoudellaan. Levillä välimatkat on lyhyitä ja rinteeseen on helppo kulkea. Alpeilla matkoihin täytyy varata enemmän aikaa, sillä tiet ovat kapeita vuoristoteitä ja joskus voi olla tarvetta ketjuille renkaisiin.

Eikä aika Levillä ole pelkkää alppihiihtoa. 

”Siellä on hyvät oheistreenimahdollisuudet, kuten kuntosali ja spa. Vapaa-aikana on mukavaa, että alueella on useita hyviä ravintoloita, joissa voi käydä syömässä.” 

Reissukausi alkaa 

Maailman cup-kausi tarkoittaa urheilijalle ja valmentajille matkalaukkuelämää aina kevääseen saakka. Samassa paikassa ei montaa päivää pysähdytä.
Naisten alppimaajoukkueen uusi päävalmentaja kroaatti Davor Lazeta on laskijoille tuttu mies. Aiemmin hän on toiminut joukkueen valmentajana. Tittelin vaihdos on tuonut joukkueen tekemiseen uusia tuulia. 

”Joukkuessa on todella hyvä henki, ollaan nyt aiempaa tiiviimpi porukka.

Leville saavuttuaan Pykäläisen treenaaminen keskittyy enemmän pieniin yksityiskohtiin. 

Enää ei treenata tekniikkaa. Kisoja lähestyttäessä haetaan enemmän hyvää tatsia ja itseluottamusta. Meillä on paljon hyvä lumipäiviä takana ja lasku on kulkenut hyvin. Olen luottavainen kauteen lähdettäessä.” 

Hyvin sujunut treenikausi laittaa myös tavoitteet korkealle. 

”Viime vuonna olin Levillä 37. Nyt tavoitteena on ehjä lasku ja sijoitus selkeästi 30 joukossa.” 

Tavoitteita Pykäläinen laittaa myös yleisölle.
”Nyt korona-ajan jälkeen olisi todella kiva, jos katsomossa olisi kunnon karnevaalimeininkiä!” 

Levi World Cup 19.-20.11.2022 Kisaohjelma

Insta: @erika.pykalainen

Kotisivut: www.erikapykalainen.com