Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Olli Penttala: ”Pikkupojasta asti olen haaveillut olympialaisista”

Kumparelaskija Olli Penttala, 26, seuraa isoveljensä Jussi Penttalan jalanjälkiä. Uransa ensimmäisen olympiapaikansa ansainnut nuorempi Penttala on pikkupojasta asti haaveillut pääsystä olympialaisiin.

”Pikkupojasta asti olen halunnut olympialaisiin ja tuoda sieltä mitalin kotiin”, naurahtaa Penttala. 

Freestyleseura Moebiuksen kasvatti pitää kuitenkin jalat maassa ja realiteetit mitalitoiveiden suhteen neutraaleina. ”Joo en minä siinä startissa mieti, että nyt otan kultamitalin. Kyllä se on se oma suoritus ja numeerisesti tuomareilta se yli 80 pistettä, niin sieltä se hyvä tuloskin ansaitaan”, summaa Penttala. 

Tahmea alkukausi 

Alkukausi ei ollut kumparelaskijan mieleen. Kisasuoritukset ovat jääneet vajaiksi, eikä parasta ole vielä saatu ulosmitattua miehestä. 

”Alkukausi on ollut pienten yksityiskohtien viilaamista ja jotenkin en ole saanut itsestäni sitä parasta ulos kisatilanteissa.” 

Erityisesti Penttala mainitsee ylähypyn haasteet alastulossa, joilloin laskurytmi pääsee katoamaan. Mollivoittoinen alkukausi on kuitenkin ottanut duurisointuja uuden vuoden alkumetreillä.

”Nyt olen saanut hyviä laskuja alle, ja sain sen tuntuman takaisin, mikä oli hukassa noin puolitoista kuukautta”, Penttala huokaisee helpotuksesta.