Pyhä 17.4.2024

Tahkolla on laskettu kovaa kolme päivää

Kuopio Ski Clubin ja Tahkon Alppikoulun yhteinen kisaorganisaatio on onnistunut raivaamaan hyvät ratapohjat Puuha Park loppukilpailuille ja U14- sekä U16-alppijuniorien SM-kilpailuille.

Maanantai oli Tahkolla seurojen yhteinen harjoituspäivä. Tiistaina laskettiin Janne Partasen suunnittelemalla syöksyradalla pari harjoitusta ja virallinen SM-syöksy. Keskiviikkona aamupäivällä hurjasteltiin Jonne Ruopan (HSC) ideoimalla radalla SG-kisa ja alppicombin SG-osuus. Iltapäivällä nähtiin kisaorganisaation työnäytös. Kisavarustus siirrettiin syöksyrinteestä pujottelurinteeseen ja AC-pujottelu oli valmis klo 17.00.

Kilometrin kisarata, jossa on 201 metriä korkeuseroa, oli Puuha Park -laskijoille vaativa, mutta iloisella ilmeellä maaliin tultiin. Syöksyn N12-sarjan mitalikolmikko oli: 1. Iris Rantalainen LHS, 2. Miila Kankaanmäki LHS ja 3. Emma Pajala HSC. Rantalainen voitti myös SG-kullan, Emma Pajalalle hopea ja JoPun Ella Hiltuselle pronssi.

M12-sarjassa molempien lajien SM-kulta meni HSC:n Sulo Lahtiselle. Syöksyn hopea annettiin LHS:n Aaron Rantalaiselle ja pronssi SHS:n Eero Luhtaselle. SG:n hopea meni Moritz Michaelille (TuSla) ja pronssi Lasse Lankiselle (LHS).

Kia Cupissa tasaista vääntöä

Kia-ikäluokissa kolme kultaa on hamstrannut Isabel Rautio HSC (N14), Samu Timonen JoPu (M14) ja Ada Marttila KSC (N16).  M16-ikäluokassa kaksi kultaa on GrIFK:n Leevi Westmanin hallussa, mahdollisuus AC:n kultaa suli viimeisellä portilla. AC:n kullan voitti GrIFK:n Felix Maksimow, jolla on plakkarissa DH:n ja SG:n pronssit. GrIFK:n Jonatan Järvelällä on kaksi hopeaa ja GrIFK:n Urho Rechardtilla yksi hopeamitali. AC-pronssin voitti HSC:n Altti Pyrrö.

Samu Timosen pomottavassa M14-sarjassa LHS:n Jonas Tamminen on koonnut kaksi hopeaa ja yhden pronssin. GrIFK:n Emil Westmanilla on yksi hopea ja yksi pronssi. HSC:n Eero Saravuo on DH-pronssimies.

N16-sarjassa HSC:n Oona Hakola on hankkinut itselleen kaksi hopeaa ja yhden pronssin. KHS:n Elina Ruotsalainen on hopea- ja pronssimitalisti. HySSin Hetta Saarinen ja GrIFK:n Amélie Björksten ovat pronssimitalisteja.

N14- sarjassa GrIFK:n Wilma Kivelä on ollut kaikissa lajeissa toinen. Rukan Siiri Vartiovaaralla on pronssia ja yhden pronssin laskija on SCST:n Stella Jaakola.

DH- ja SG-kisoihin osallistui 165 laskijaa. Puuha Park-laskijat poistuvat kisoista ja tekniikkalajeihin tulee täydennystä, joten noin 150 laskijan voimin jatketaan kisoja.

Kisatuloksia: vola-publish.com/skisportfinland/race/fin-tahko