Nuuksio Bike Park 15.5.2024

EYOF – Erik Saravuo hopealle paripujottelussa

Myös viimeisenä kisapäivänä päästiin alppihiihtomitalien makuun, kun Erik Saravuo nappasi alppihiihdossa hopeaa.

Erik Saravuo avasi suomalaisittain viimeisen päivän mitalitilin ja laski hopealle paripujottelussa. Voitto meni Italian Edoardo Saraccolle. Finaalilaskut olivat Suomen ja Italian välinen kamppailu, sillä pronssista laskivat Eduard Hallberg ja Italian Andrea Bertoldini. Sen kamppailun voitto meni Italiaan, mutta neljännellä sijallaan Hallberg täydensi hienosti päivän menestystä alppihiihdossa.

”Tämä päivä meni aivan suunnitelmien mukaan. Lähdettiin palkintopallisijaa hakemaan ja se tuli. Vähän nuo vikat laskut kaatui muutamaan virheeseen. Ilman niitä olisi varmaan kultakin voinut tulla. Laskeminen oli hyvää ja keskittyminen oli hyvää eli ei muuta kuin virheet pois ja kovempaa”, Saravuo kommentoi päivän suorituksia.

Saravuo edustaa Helsinki Ski Clubia ja Kuopion alueen urheiluakatemiaa. Häntä valmentaa Eemeli Pirinen.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Poikien jääkiekko sai kunnian aloittaa kisatapahtumat jo viime joulukuussa, ja turnauksen voitti tuli Suomeen pikkuleijonien upealla esityksellä. EYOF- kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.