Ylläs 12.4.2024

Freeski – Anni Kärävä big airin finaaleihin – Simo Peltola karsiutui

Freestylelaskija Anni Kärävä ylsi karsinnasta naisten big airin olympiafinaaliin Pekingissä. Hän oli karsintojen 12:sta, eli viimeinen finaaliin päässyt laskija.

– Tuntuu ihan sika-hyvälle. Kiva, että sain tehtyä, mitä olin suunnitellut. Tietenkin aina on parannettavaa ja pystyy tekemään paremmin, mutta olen tyytyväinen, Kärävä sanoi ennen finaalipaikan varmistumista Yle Urheilulle.

Kärävän mukaan kaikki meni suunnilleen suunnitelmien mukaan, vaikkakin hänen oli tarkoitus ottaa erilainen grabi viimeiseen laskuun.

”Aina toivoo, että voi parantaa. Ehkä treeneihin nähden tämä oli tasoiseni suoritus, mutta ei sitä ikinä tiedä. Jos saan lisää harjoitusaikaa, niin noilla hypyillä on kivempi parantaa”, Kärävä totesi iloisena.

Freestylen big airin olympiafinaali käydään keskiviikkona kello 4.00. Finaalia voi katsoa Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 3.55 alkaen.

Simo Peltola sijoittui karsinnoissa sijalle 28. Hän viihdytti yleisöä kolmannella laskullaan laskeutumalla yhdellä suksella pitäen otteen kiinni myös alastulossa. Tuomaristo palkitsi suorituksen pistein 72.0.
Valitettavasti hänen kaksi aiempaa karsintahyppyä hieman epäonnistuivat (49,75 ja 41,75). Kahden parhaan hypyn tulokset lasketaan yhteen ja niistä 12 parasta pääsi finaaliin. Viimeisen finaalipaikan sain Ruotsin Jesper Tjäder 170 pisteellä.