Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Simo Peltola: ”Kyllä olympialaisiin lähdetään tekemään jotain ennennäkemätöntä”

Freestylelaskija Simo Peltolan, 21, olympiamatkaan on mahtunut jo jännitystä roppakaupalla. Juuri ennen olympiamatkaa koronaan sairastunut freestylelaskija joutui jännittämään menolennolle pääsyä lähtöpäivään asti.

Erilaiset terveyshuolet, pitkittynyt flunssa ja korona veivät monia viikkoja harjoittelusta ja alkukauden luumustelma vaivasi odotettu pidempään. Myöskin ongelmat monojen kanssa eivät edesauttaneet kauden kulkua toivotulla tavalla. 

”Jos totta puhutaan, kulunut kausi on ollut huonoin ikinä. Onneksi kuitenkin viime viikkoina olen päässyt laskemaan melko normaalisti ja Pekingissä on vielä hyvin aikaa hioo tuntuma kohdilleen”, Peltola sanoo. 

Peltola on mielissään olympiaparkissa olevista isoista hyppyreistä, jotka ovat enemmän laskijan mieleen. 

”Näyttäisi siltä, että pääsee vetämään isoista hyppyreistä. Ne sopivat minulle paremmin. Ehkä nyt vihdoin olympialaisissa onnistun, kun on isommat hyppyritkin”, pohtii Peltola.

Luovaa työtä lumella 

Peltolalle laskeminen on ennemmin luovaa työtä, jossa hän voi tuoda esiin omaa tyyliään. Eniten Peltola arvostaa tällä hetkellä sitä, että saa kiertää kilpailuissa ympäri maailmaa rakkaan harrastuksensa parissa.

”En ehkä aiemmin osannut arvostaa lajia ja kilpailuja yhtä paljon kuin tänä päivänä. Toki edelleen näen laskemisessa paljon eri aspekteja, mitkä eivät liity kilpailemiseen, mutta nyt kun olen päässyt oikeasti kiertämään maailmaa ja kilpailemaan itse maailman parhaimpia vastaan lajissa, jota rakastan, niin onhan se todella siistiä.”

Ennennäkemättömät temput

Olympialaisiin Peltola lähtee tahmean alkukauden jälkeen kuitenkin odottavaisin mielin.  

”Minulla on pari uutta temppua mielessä, jotka haluaisin tehdä kisarunissa. Täytyy ottaa ne haltuun nyt treeneissä, kun en ole niitä vielä päässyt sairastelun vuoksi tekemään lumelle. Kyllä olympialaisiin lähdetään tekemään jotain ennennäkemätöntä”, Peltola sanoo. 

Peltola asuu tällä hetkellä Itävallassa. 23-vuotias freestylelaskija on ollut kotoaan pois miltei kolme kuukautta kierrellen maailmancupeja ja suunnatakseen olympialaisiin. Peltola odottaa jo aikaa, kun pääsee vihdoin kotiin ja tuttuun parkkiin luomaan uusia temppuja. 

”Kotiparkissa pystyn turvallisesti kokeilemaan uusia temppuja sitä myöden saan ne onnistumaan myös muuallakin. Odotan jo kovasti, että pääsen kotiin. Kun on kisakaudella pitkiä aikoja pois kotoa, sitä oppii arvostamaan myös kotiaan ihan erilailla”, Peltola sanoo. 

Simo Peltola

Kotipaikkakunta: Seinäjoki

Ikä: 21

Seura: SHS

Olympialaiset: 2022

Parhaat sijoitukset: Pari kertaa top 30 ja MM 19. sija

Voimabiisi: Project Pat – choices

Lajit: Slopestyle ja Bigair