Sappee 11.6.2024

Jon Sallisella vastoinkäymisten karsinnat

Freeski-laskija Jon Sallisen, 21, olympialaisten halfpipen karsinnat sujuivat epäonnisissa merkeissä.

Freeski-laskija Jon Sallisen, 21, olympialaisten halfpipen karsinnat sujuivat epäonnisissa merkeissä. 

Harjoitusten jälkeen erittäin hyvillä tunnelmilla olleen Sallisen tunnelma vaihtui nopeasti ensimmäisen karsintalaskun aikana. Hänen suksi tarttui lumipaakkuun, jonka johdosta hän horjahti juuri ennen viimeistä hyppyään. Epäonnistunut hyppy vei Sallisen kameramiehen päälle. 

”Hyppy tuli huonosti alas ja tasapaino lähti. Lensin tuonne kameramiehen päälle. Toivottavasti hän on kunnossa, tulin kyllä sukset edellä alas”, Sallinen kommentoi tuoreeltaan Yle Urheilulle. Törmäyksessä Sallisen aiemmin kaudella loukkaama olkapää sai osuman osakseen. 

”Vähän solisluuhun otti. Ei satu hirveän pahasti ainakaan vielä, mutta katsotaan. Sen näkee sitten seuraavalla kierroksella”, Sallinen tuumaili ensimmäisen laskun jälkeen. 

Muuttuneet olosuhteet 

Treenipäivien aikana oli poutasää, mutta karsinnoissa taivaalta satoi lunta. Tuore lumi pudotti vauhteja huomattavasti, mikä teki laskemisesta haastavaa. Myös Sallisen toinen lasku meni pieleen ja haaveet finaalista kariutuivat. Sallinen oli karsintojen 23:s. Kisan jälkeen hän ei peitellyt pettymystään Olympiakomitean tiedotteessa. 

”Oon vähän pettynyt itseeni, etten saanut kumpaakaan laskua kunnolla laskettua. Treenit on mennyt joka päivä tosi hyvin. Tämä keli ei pelannut mun pussiin. Ekan laskun vikassa tempussa suksi jäi siihen lumeen kiinni, ja siitä lensin sitten kameramiehen päälle. Toivottavasti hän on kunnossa. Toisella laskulla oli samoja ongelmia. Tokavika hyppy tuli pohjille alas, enkä ollut ihan valmis menemään vikaan hyppyyn. Ehkä vähän pelästyin sitä ekaa laskua.”  

Karsinnan voittoon laski Yhdysvaltojen Aaron Blunck.  

Karsinnassa oli mukana 23 laskijaa, joista 12 eteni lauantaina laskettavaan finaaliin

Täältä voi katsoa Sallisen dramaattiset karsintalaskut. 

https://yle.fi/urheilu/3-12321339