Pyhä 17.4.2024

Junioreiden MM-kisojen joukkuekisassa Suomi näytti kisakyntensä

Nuorten MM-kilpailut käydään Kanadan Panorama Mountain Resortissa 1.-9.3. Myöhään maanantai-iltana käytiin joukkuekilpailu, jossa Suomi sijoittui upesti viidenneksi.

Joukkuekisassa on neljä laskijaa, kaksi miestä ja kaksi naista. Kisamuotona on paripujottelu. Suomea edustivat Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen, Jesper Pohjolainen sekä Jaakko Tapaninen.

Ensimmäisellä kierroksella Suomi sai vastaansa Ranskan, jonka Suomi voitti 3-1. Toisella kierroksella vastustajaksi valikoitui Itävalta, jonka kanssa laskut menivät tasan 2-2. Jatkoon meni kuitenkin Itävalta, sillä parhaan naisen ja parhaan miehen yhteisajassa Suomi oli +0.28 sekuntia hitaampi. Suomen lopullinen sijoitus oli 5, sillä Suom oli Itävallan jälkeen kahden ensimmäisen kierroksen nopein joukkue.

Itävalta eteni aina finaaliin saakka, jossa se hävisi hurmoksessa laskeneelle isäntämaa Kanadalle. Pronssin pokkasi Sveitsi.