Pyhä 17.4.2024

Kiat huippuvauhdissa Suomulla

Kia Ski Tourin finaalikisat Suomulla alkoivat syöksylaskulla. Muutaman asteen yöpakkanen oli kovettanut kisarinteen, joten kisavauhti oli reilusti nopeampi kuin aikaisempien harjoituspäivien vauhti. Viralliset harjoitukset kisapäivän aamuna antoi nuorille laskijoille hyviä vinkkejä, joten itse kilpailu sujui jouhevasti. Ruka Slalomin iso kisaorganisaatio piti kisaradan tasapuolisessa kunnossa, joten kovaa mentiin, vaikka pikkuisen jännitti.

N14-sarjan syöksylaskun kuusi parasta oli: 1. Isabel Rautio HSC, 2. Wilma Kivelä GrIFK, 3. Saramaria Härmä KSC, 4. Stella Jaakola SCST, 5. Amelie Tilander GrIFK ja 6. Ada Tapiala LHS.

HSC:n Isabel Rautio on koonnut Kia Ski Tour pisteitä 1560 ja hän on jo tavoittamattomassa johdossa. GrIFK:n Wilma Kivelä on toisena 776 pisteellään. Yhteispistelistan kärkipään laskijoita puuttui syöksykisasta, joten SCST:n Stella Jaakola ja GrIFK:n Amelie Tilander nousivat ehdokkaaksi kolmannelle sijalle.

M14-sarjan syöksyn Suomulla voitti JoPun Samu Timonen. Toisena oli JHS:n Eemil Ruotsi ja kolmantena LHS:n Kaarlo Kankaanmäki. Neljännen sijan jakoivat GrIFK:n Samuel Peltola ja HSC:n Eero Saravuo. Kuudes oli KSC:n Viljami Miettunen.

M14-sarjan voittaa JoPun Samu Timonen, jolla on kasassa 1513 pistettä. Toisen ja kolmannen ratkaisevat todennäköisesti HSC:n Saravuo, GrIFK Casper Eriksson ja LHS:n Joonas Tamminen.

N16-sarjassa Suomu-syöksyn kolmas sija jaettiin KHS:n Iida Hannukkalan ja GrIFK:n Saara Lindgrenin kesken. Parivaljakon edelle ehtivät HSC:n Oona Hakola ja GrIFK:n Kaisu Jaakkola. Parivaljakon taakse jäivät HySSin Hetta Saarinen (5:s) ja GrIFK:n Helka Mäkelä (6:s).

M16-sarjassa GrIFK:n Kaisu Jaakkola ja Kia Suni sekä HSC:n Joanna Laakso ovat kokonaiscupissa kärjessä 31 pisteen sisällä. Kia Suni ja kokonaispisteiden nelonen KSC:n Aada Marttila eivät syöksyneet Suomulla, joten Hakolalle ja Saariselle tasoittui tie kohti kolmatta sijaa.

M16-sarjan syöksykisan tuloksissa kahdeksan nopeimman joukossa on laskijan nimen perässä lyhenne GrIFK. Kärjessä ovat Leevi Westman ja Urho Rechardt. HSC:n Altti Pyrrön kolmossija rikkoo grani-rintaman: 4. Felix Maksimow, 5. Joonatan Järvelä, 6. Joni Silvennoinen, 7. Taavi Markkanen ja 8. Eliel Eriksson.

Kokonaiskisaa johtaa Joonatan Järvelä (1085), toisena Leevi Westman (820), kolmantena Felix Maksimow (750) ja neljäntenä Urho Rechardt (679). HSC:n Altti Pyrrö on kuudes 577 pisteellään.

Kia Ski Tourin rankinglistalla on 161 nimeä, joten kiertue liikuttaa nuorisoa merkittävästi. Suomun syöksyyn osallistui 81 laskijaa. Jäljellä on vielä neljä kilpailua Suomulla – kaksi superg-kisaa tiistaina ja suurpujottelukisat keskiviikkona ja torstaina.