Pyhä 17.4.2024

Nuorten MM-kisat päätökseen – Pykäläinen säväytty suurpujottelussa

Nuorten MM-kilpailut käydään Kanadan Panorama Mountain Resortissa 1.-9.3. Viimeisinä lajeina käytiin tekniikkalajit, pujottelu sekä suurpujottelu.

Naisilla hyvä meno

Rosa Pohjolainen oli kilpailun 7. Hän jäi kisan voittajasta Slovakian Zrinka Ljuticista 1,81 sekuntia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ero oli  0,8 sekuntia.

Suurpujottelussa Erika Pykäläinnen sijoittui kuudenneksi, jossa hän oli toisen kierroksen nopein laskija! Eroa voittajaan Magdalena Eggerille 1,70 sekuntia.

Miehillä epävarmuutta laskemisessa

Miesten suurpujottelun voitto meni Norjan Alexander Steenille.  Jaakko Tapainen oli 23., Jesper Pohjolainen saavutti sijan 37. Eroa voittajaan kertyi 2,67 ja 6,11 sekuntia. Eduard Hallberg keskeytti ensimmäisen laskunsa.

Miesten pujottelussa Jesper Pohjolainen joutui kesketyttämään ensimmäisen laskunsa. Siihen mennessä hänen väliaikansa oikeuttivat sijalle 8. Jaakko Tapaninen laski maaliin sijalle 25, 4,77 sekuntia kärjestä. Eduard Hallberg oli 43.

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi tuo joukkueen ylpeänä takaisin Suomeen. Vaikka huippumenestystä ei tullut, väläyksiä huippusuorituksista oli useampiakin.

” Meillä oli mahdollisuuksia enempään ja jopa mitaleihin, mutta tällä viikolla emme olleet ihan valmiita kilpailemaan, joka näkyi epätasaisuutena kilpailujen sisällä. Esimerkiksi Erika Pykäläinen laski suurpujottelun toisella kierroksella 0.4 sekuntia kovempaa kuin kukaan muu, mutta heikko ensimmäinen lasku vei mahdollisuuden ylemmäs.”