SSF - Tiedotteet 1221
Sveitsi 8.4.2021

Pistetili auki! Rosa Pohjolaiselle uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet


Rosa Pohjolainen, 17, teki todellisen revanssin, kun Hyvinkään Slalom Seura Sukkulan kasvatti näytti närhen munat kotiyleisön edessä ja pamautti ensimmäisen kierroksen jälkeen itsensä sijalle 14,  jääden ensimmäisen kierroksen kärkinaisille, Sveitsin Michelle Gisinille ja Petra Vlhovalle 1.03 sekuntia kärjestä. 

Toisella kierroksella Pohjolainen jatkoi varmoja otteitaan ja tulostaulussa koreili kilpailun päätteksi 27.sija jääden 3.59 sekuntia kärjestä. Pohjolainen ansaitsi uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet. 

– Ylhäällä tuli vähän virheitä ja kadotin hetkellisesti focuksen, mutta kaikin puolin meni tosi hyvin. Aivan huippufiilis, en mä näin hyvää ajatellut. Kyllä minä kouluarvosanoissa10 antaisin tästä viikonlopusta, summaa Pohjolainen. 

Seuraavaksi Pohjolainen suuntaa kotiin Hyvinkäälle lepäämään ja suorittamaan koulua. 

– Joulukuussa sitten kohti Keski-Eurooppaa ja Eurooppa Cupia. Vielä en tiedä koska koittaa seuraava maailmancup, täytyy ehkä tämän jälkeen keskustella asiasta Burtinin kanssa, hymähtää Pohjolainen. 

Muut Suomen alppihiihtäjättäret ilakoivat Pohjolaisen jymy-tempusta. 

– En voi uskoa, että Rosa teki sen, ihan mahtavaa, tuuletti Riikka Honkanen maalialueella.  

– Mä oon erittäin iloinen, että Rosa on toisella kierroksella, komppasi Julia Toiviainen

Riikka Honkanen taipui täpärästi toiselta kierrokselta ollen ensimmäisen kierroksen 36:s jääden 0.27 sekuntia toisen kierroksen paikasta. Julia Toiviainen sijalle 51 ja Kia-Emilia Hakala 56:s. 

Alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret on tyytyväinen, että alppinaisten tekeminen realisoitui vihdoin myös kilpailutilanteessa. 

– Päivittäin olemme pärjänneet harjoituksissa kärkinaisia vastaan. Eilen jo hyvät väliajat näytti, että olemme vauhdissa kiinni.  Tällä on iso merkitys nyt kun vihdoin ajat realisoituvat treenirinteiden sijaan myös kilpailussa.  Tämä kertoo myös siitä, että teemme organisaationa asioita oikein. Kyllä täältä vielä tullaan, summaa Viirret mietteitään maalialueella. 

Toisen pujottelun maailmancupin osakilpailun vei nimiinsä jo toistamiseen Slovakian Petra Vlhova 1:49.05. Toiselle sijalle Sveitsin Michelle Gisin 0.31 Vlhovasta. Kolmanneksi jälleen Itävallan Katharina Liensberger (+0.50). Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin taipui kilpailussa viidenneksi. 

Sunnuntai 22.11. Audi FIS Alpine World Cup Tour tulokset! 

Luitko jo nämä?

Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kerrospukeutuminen alkaa alusvaatteista. Päälle tuulta sekä vettä hylkivä kuorikerros ja väliin kelin mukaan lämmittäviä vaatteita.
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!
Vaikka laskettelu on sosiaalinen harrastus, niin toisinaan mäkeen on hauska suunnata yksin.
Treenaaminen kannattaa. Kun keskivartalon hallinta on kunnossa, pysyy polvi entistä paremmin hallittuna myös nopeissa ja yllättävissä tilanteissa.
Kaunista, mutta petollista. Lumisateiden jälkeisillä pakkasilla on muodostunut pintakuuraa. Kuva: Ylläs ski patrol
Onko edellisestä laskettelupäivästä kulunut vuosi jos toinenkin? Tarkista välineiden kunto, aloita rauhallisesti ja laita kypärä päähän! Kuva: Messilä