Sappee 20.6.2024

Rukalla kruunataan kumpareiden kuninkaalliset 2.12.2023

Ruka avaa perinteisesti kumparelaskun maailmancup-kauden 2.12.2023. Kisoissa Suomea edustavat Rasmus Karjalainen, Olli Penttala, Jimi Salonen, Severi Vierelä, Riikka Voutilainen ja Riku Voutilainen.

Suomen joukkue on saanut valmistautua viikonlopun koitokseen hyvissä olosuhteissa. Kaikki laskijat ovat terveenä. Ski Sport Finlandin valmentaja Juha Hautsalo asettaa tavoitteet korkealle. 

”Valmentajana toivon, että jokainen laskija pystyisi laskemaan korkealla omalla tasollaan, ilman kotiyleisön tuomia paineita. Nuoret Severi Vierelä ja Rasmus Karjalainen ovat nostaneet perustasoaan huimasti tämän syksyn aikana. Jimi Salonen on ollut Rukalla ennenkin superfinaalissa (top6) ja Olli Penttala on myöskin nähty maailmancupin finaaleissa (top16). Tuon nelikon taso on semmoinen, että kenet tahansa heistä voidaan nähdä finaaleissa. Kyllä minä finaalipaikkoja odotan.”  

Olli Penttala (28) tavoittelee finaalipaikkaa

Suomen joukkueen kokeneempaa kaartia edustava Olli Penttala on hötkyilemätön mies. Rukan vielä rakenteilla olevaa kumpareikkoa hän katselee mietteliäänä. Hän on kisannut siellä useasti ja harjoittelut vieläkin useammin. Silti kisakumpareikko kiinnostaa keski-suomalaista. 

”Kumpareikossa on aina pieniä eroja, esimerkiksi kumpareiden väleissä ja koossa. Kisarännin valitsen sillä perusteella, että mikä näyttää minun mielestä parhaalta. Siihen vaikuttaa vaikka kummun muodot, ovatko ne avonaiset vai suljetut. Enemmän limittäin olevat kumpareet ovat minulle mieleen. Kisassa tavoiteenani on finaalipaikka, en ole aiemmin Rukalla finaaleihin yltänyt.” 

Rasmus Karjalainen (21) on kisavalmiina

Valmentaja Juha Hautsalo kehui nuoremman kaartin, Severi Vierelän ja Rasmus Karjalaisen kehittymistä. Myös Karjalainen itse kokee saaneensa jämäkyyttä laskemiseensa. 

”Omasta mielestäni olen treenannut niin paljon ja niin hyvin kuin mahdollista. Vuosi sitten oli hankala syksy takana, mutta tänä vuonna olemme saaneet valmistautua hyvissä olosuhteissa. Laadukas harjoittelu on mielestäni tuonut kehitystä kaikilla osa-alueille. Lauantaina sitten nähdään miten kehitys näkyy tulostaululla.”

Yle TV2 ja Yle Areena näyttävät kumpareiden finaalit lauantaina 2.12.2023 klo 17.10 alkaen. Rukan kisapäivä alkaa lauantaina klo 12 naisten karsinnoilla.

Rukan kisan aikataulut ja tulokset: fis-ski.com
Sunnuntaina Rukalla käydään Aerialsin maailmancupin osakilpailu. Kisassa ei ole mukana suomalaisia laskioita. 

Kisaviikon aikana kuvia ja haastatteluvideoita suomalaisurheilijoista ladataan tänne: https://skisportfinland.kuvat.fi/kuvat/FREESTYLE+WORLD+CUP+RUKA+/2023/