Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Simo Peltola karsiutui slopestylen olympiafinaalista

Ennen karsintoja Peltola arvioi, että karsinnoissa nähdään paljon virheitä vaikealla radalla. Arvio oli oikea. 29 kilpailijasta epäonnistui karsintalaskuissaan kolmannes kisaajista. Valitettavasti Peltola oli yksi heistä. Karsinnoissa Peltola sai 35,01 pistettä, jolla irtosi sija 27.

Ennen karsintoja Peltola arvioi, että karsinnoissa nähdään paljon virheitä vaikealla radalla. Arvio oli oikea. 29 kilpailijasta epäonnistui karsintalaskuissaan kolmannes kisaajoista. Valitettavasti Peltola oli yksi heistä. Karsinnoissa Peltola sai 35,01 pistettä, jolla irtosi sija 27. 

Peltola totesi realiteetit Ylen kisan jälkeisessä haastattelussa. Kaudella päässyt vähän laskemaan 

”Hyvät tunnelmat jäi olympialaisista noin yleisesti. Karsinnoissa näkyi se, että olen päässyt tällä kaudella aika vähän laskemaan. Itseluottamuksen kannalta vähän rajamailla mentiin, kun striitti oli aika haastava, eritoten reilit.”

Reilien haastavuus realisoitui Peltolalla toisen karsintalaskun alkuun, kun temppu ei pysynyt reilin päällä. Urhelija tiesi mahdollisuuksien menneen, jonka jälkeen hän käänsi show-vaihteen päälle. 

”Näytin mitä laskeminen voi olla, siihen kuuluu myös hauskan pitäminen.” 

Pelkkään hauskan pitämiseen Peltola ei aio jatkossa panostaa. Olympialaiset jättivät myös menestysnälkää. 

”Nautin laskemisesta, se on hauskinta mitä voi olla. Haluan myös menestyä, mutta se vaatii aikaa, että saan kaikki temput onnistumaan. Nyt menen kotiin harjoittelemaan ja toivottavasti kauden viimeisessä maailmancupissa saan näytettyä kaiken osaamiseni.” 

Karsintojen kolme parasta: Andri Ragettli SUI 85.08, 2. Birk Ruud NOR 83.96, 2. Nicholas Goepper USA 82.51. Karsintojen 12. sijaan, viimeiseen finaalipaikkaan vaadittiin 73.46 pistettä.