Sappee 13.7.2024

Syöksylaskun SM-kisat Ylläksellä – Henriksson ja Tapanainen mestareiksi

Ylläksellä liki täydellisissä olosuhteissa käyty syöksylaskun SM-kisat käytiin poikkeuksellisesti kahden kierroksen kilpailuna. Radan korkeusero 401 metriä, mikä eri riitä FIS-kilpailun arvoon, mutta kahden kierroksen kisana kisoille saatiin myös kansainvälinen arvo. Mukana FIS-pisteistä oli taistelemassa myös ruotsalaisia mieslaskijoita.

Ylläksellä liki täydellisissä olosuhteissa käyty syöksylaskun SM-kisat käytiin poikkeuksellisesti kahden kierroksen kilpailuna. Radan korkeusero 401, eri riitä FIS-kilpailun arvoon, mutta kahden kierroksen kisana kisoille saatiin myös kansainvälinen arvo. Mukana FIS-pisteistä oli taistelemassa myös ruotsalaisia mieslaskijoita. 

Miesten kisassa sadasosapeliä

  1. Jaakko Tapanainen , 2. Elian Lehto (+ 0,03 sek) , 3. Salomo Sirviö (+ 1,28 sek). FIS-kisassa kolmanneksi kiilasi Ruotsin Elias Grym (0,53 sek)

Kaikki Tulokset

Voittaja oli erittäin tyytyväinen uuteen kisarinteeseen. 

”Kisa laskettiin nyt Gondolirinteessä aiemman Maailman Cup-rinteen sijaan.  Tässä on hyvin muotoja ja muutos oli tosi onnistunut. Laskut sujuivat hyvin, mutta tiukallehan tuo kisa meni”. 

Henriksson hallitsi naisten kisaa

1. Charlotte Henriksson, 2. Riia Pallari (+1,89 sek), 3. Aada Kanto (+2,26 sek) 

Kaikki Tulokset

Myös Henriksson huokui tyytyväisyyttä uuteen kisarinteeseen. 

”Olosuhteet olivat todella upeat ja laskut sujuivat hyvin. Kisarinne oli hieno kaikkine muotoineen. Se haastoi laskijaa mukavasti.” 

Lisää kuvia maanantain kilpailusta löytyy täältä
Tiistaina Ylläksellä kisataan super-G:ssä.  EDIT KILPAILU PERUTTU HUONON KELIN VUOKSI!