Vihti Ski Center 28.3.2024

Laskettelu on helppoa kuin pyörällä ajo

Jos edellisestä laskettelukerrasta on aikaa, kannattaa aloittaa hiihtokeskuksen helpoimmissa rinteissä. Herättele lihaksissa piilevät taidot ja pian huomaat, että sinähän osaat! Jos edellisestä laskettelukerrasta on aikaa, kannattaa aloittaa hiihtokeskuksen helpoimmissa rinteissä. Herättele lihaksissa piilevät taidot ja pian huomaat, että sinähän osaat!
Täydellisen onnistuneen laskun jälkeinen riemu, korvissa suhiseva tuuli, kaverin päälle pöllytetty lumi, yllättäen ilmaan hypäyttänyt luonnonhyppyri, illalla takkatulen äärellä punoittavat posket. Muistatko sen kaiken riemun, mitä laskettelu toi? Voit saada kaiken tuon riemun takaisin elämääsi – yllättävän helposti.

Ihmisen aivot ovat hurmaavan tehokkaat. Kun kerran opit jonkin taidon, osaat sen loppuelämäsi. Laskettelutaidot eivät ole poikkeus. Ne pysyvät lihasmuistissasi ihan samalla tavalla kuin pyörällä ajamisen kyky.

Lihasvoimasi mukautuu tietysti tämänhetkiseen rasitusmäärään ja liikkuvuus elää, mutta tekninen taito säilyy.

Jos olet joskus ollut laskettelurinteessä, osaat vähintäänkin liukua lumella ja seistä suksen päällä. Luultavasti osaat myös ainakin jollakin tavalla jarruttaa ja kääntyä. Se on jo hyvä alku. Kunhan valitset riittävän helpon rinteen, pärjäät jo näillä taidoilla.

Kerää rohkeutta ja verestä laskutaidot

Jos rinteeseen palaaminen pelottaa, kerää rohkeutta ensin keskuksen helpoimmissa rinteissä. Tai hakeudu vaikka vielä pienempään keskukseen ja matalamman kummun päälle. Testaa helpossa mäessä jarrut ja ratti. Herättele lihaksissa piilevät taidot. Siirry haastavampaan rinteeseen vasta, kun itse niin haluat, älä kuuntele painostusta.

Kun olet laskenut muutaman laskun, huomaat, että sinähän muistat. Sinähän osaat!

Jos edellisestä rinnepäivästäsi on kulunut useita vuosia, kannattaa vuokrata välineet vuokraamosta. Vuokraamosta saat nykyaikaiset, sinun painosi mukaan säädetyt ja huolletut sukset. Ne suorat laudat eivät pärjää millään mittarilla näille uusille suksille.

Uusilla suksilla laskeminen on kevyempää ja helpompaa kuin vanhoilla suorilla rautakangilla, mutta myös laskutekniikka on hieman muuttunut. Isoimman ilon saat laskettelusta irti, kun kierrät hiihtokoulun kautta ja haet vinkit taloudelliseen, tehokkaaseen ja turvalliseen laskuun.

Hiihtokeskukset ja -koulut löydät Ski.fi-sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

21 uutta syytä mennä mäkeen

Laskettelu
Suksikaupassa kannatta valita sopivin, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.

Kommentti: liian hyvä suksi on huono suksi

Hiihtokoulu

Hiihdonopettajan vinkit: näin herätät suksituntuman

Laskettelu