Pyhä 17.4.2024

Tapaa Pallaksen Pöllöt kesän juhlakiertueella

Pallaksen Pöllöt -hiihtokoulun johtaja Juuso Holstein on jättänyt ”toimistomaisemat” ja lähtenyt hiihtokoulun kanssa kiertueelle ympäri Suomea. Pallaksen Pöllöt -hiihtokoulun johtaja Juuso Holstein on jättänyt ”toimistomaisemat” ja lähtenyt hiihtokoulun kanssa kiertueelle ympäri Suomea.
Pallaksen Pöllöt päätti ottaa Vuoden hiihtokoulu 2019 -palkinnosta kaiken ilon irti ja suuntasivat kesäiselle ”mitalikiertueelle”. Voit tavata iloisen hiihtokouluväen Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Pallaksen Pöllöt pokkasi Vuoden hiihtokoulu 2019 -palkinnon keväällä. Siitä innostuneena hiihtokoulu järjestää Suomen päästä varpaisiin ylettyvän ”mitalikiertueen”. Tarkoituksena on ottaa kunkin kaupungin ominaispiirre mukaan pöllöjen Vuoden hiihtokoulu -juhlintaan.

”Pienelle ja tuntureita rakastavalle hiihtokoululle toimiminen yhdessä koko hiihtokeskusalan kanssa on kunnia-asia. Vuoden hiihtokoulu 2019 -palkinnon voittaminen on oma lukunsa – se on samalla täysin ainutlaatuinen ja hiihtokoulun historian ensimmäinen. Se tarkoittaa entistä vahvempaa katsontaa tulevaisuuteen ja tulevien talvien tuuliin”, hiihtokoulun johtaja Juuso Holstein kertoo.

Pallaksen Pöllöjen ”mitalikiertue” starttasi toukokuussa Kuopiosta.
Pallaksen Pöllöjen ”mitalikiertue” starttasi toukokuussa Kuopiosta.

Pallaksen Pöllöt kiertueella

Ajatus kiertueesta heräsi Pöllöjen perusluonteesta.

”Ilman Pallaksella vierailleita ihmisiä ja heidän valkoisiin tuntureihin piirtämiä jälkiä ei Vuoden hiihtokoulu -palkinto olisi koskaan ollut Pöllöille saavutettavuuden rajoissa. Tästä johtuen kaikki hiihtokoulun jäsenet kokivat, että juhlan kunniaksi on aika jalkautua toreille ja saaristoon. Ei Mörkö-Markonkaan mitali jäänyt Slovakiaan”, Juuso Holstein naureskelee.

Mitalikiertueen syvin olemus on tuoda edes pieni hetki Pallaksen henkeä Pöllöjen muodossa tuntureilta Savoon, saaristoon tai kaupunkikeskuksiin. Ottaa jokaisen kylän omaleimainen asia mukaan ja tehdä siitä osa juhlahumua. Pöllöt ovat varautuneet luonnollisesti kuohuvin, jotta kaikki pääsisivät jokaisessa kohteessa skoolaamaan yhteiselle saavutukselle.

Seuraavaksi Tampere (9.7.2019)…

Tampere on saunakaupunki, ja myös Pallaksella saunomisen merkitys on aina ollut suuri – yleiset saunavuorot ennen päivällistä tai Vatikurun avanto ovat luoneet tarinoille ja merkityksille uudet ääriviivat. Osana Lapland Hotels -konsernia, Lapland Hotels Tampereen kattojen yläpuolella olevat upeat saunatilat on valjastettu Pöllöjen käyttöön tiistai-iltana.

Pöllöt toivovat kohtaavansa pyyhkeet lanteilla mahdollisimman paljon Pallaksen kävijöitä. Telemarkkaajia, hiihtäjiä, patikoijia, vaunuilijoita tai ensikertalaisia. Pyyhkeen saa hotellin vastaanotosta vuokraa vastaan ja kesäisen ilta-auringon laskiessa Näsinneulan taa voidaan yhdessä muistella Pallaksen keväitä ja kesiä. Ja skoolata juhlan kunniaksi.

…ja sitten Helsinki (10.7.2019)

Helsinki on tunnettu sinisestä merestä ja historiallisesta perinteestä, jota myös Suomenlinna Helsingissä kirjoittaa. Historian siipien havinaa on myös Pallaksella, joten jollain tavalla Helsingin tapaaminen haluttiin viedä vanhojen tiilien pehmeään suojaan, mutta toisaalta meren karun luonnon ääreen. Pöllöjen juhlatapaaminen Helsingissä on piknikvilttien sävyttämää ja ilta-auringon kultaamaa. Ota mukaan oma alusta ja hieman palanpainiketta. Löydät pöllöt Suomenlinnan uimarannan eteläpuolen kallioilta. Jos kelit huononevat, Facebook-tapahtuma päivittää tilannetta.

Kiertue ympäri Suomea

Ei Pöllöjen turnee lopu Helsinkiin. Kiertue ponnisti liikkeelle Kuopiosta toukokuussa, ja jatkuu lopulta myös kohti pohjoista. Mukana ovat luonnollisesti Oulu, Rovaniemi ja Ounasvaaran upeat rinteet marraskuun lopulla sekä tietenkin useammat juhlat kotona Pallaksella. Pöllöjen Facebook-sivuilta löydät päivitetyt tiedot tapahtumista.

Kaikki pöllöjen Vuoden hiihtokoulu -juhlat ovat käytännössä maksuttomia ja niihin saa kuka tahansa osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Luonnollisesti itse tapahtumaan liittyvät kulut, kuten lauttamatkat, ruoat ja juomat tai pyyhevuokrat kuuluvat jokaisen itse kuitattaviin. Toki aina voi ottaa oman pyyhkeen mukaan tai tulla omalla veneellä paikan päälle!

Lue lisää kiertueesta, palkinnosta ja hiihtoulusta Pallaksen Pöllöjen omilta sivuilta.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi -uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vuoden hiihtokeskus 2019 – Ruka – on tehnyt ennakkoluulotonta työtä suorituspaikkojen kehittämiseksi, kauden pidentämiseksi ja kansainvälisen kiinnostavuuden herättämiseksi.

Vuoden 2019 parhaat hiihtokeskukset on valittu

Keskusuutiset

Hiihdonopettajan tarina: pöllön siivet, jotka saavat lentämään

Hiihtokoulu

Elämyshiihtokoulu johdattaa syystunturin taikaan

Keskusuutiset