Sappee 13.7.2024

Enni Rukajärvelle kutsu Natural Selection Tourille

Kuva: Rami Hanafi
Vain kahdeksan naista on kutsuttu mukaan maailman arvostetuimmalle vapaalaskukiertueelle.

Enni Rukajärvi on mukana maailman arvostetuimman vapaalaskukiertue Natural Selection Tourin kolmannella kaudella. Freestyle-painotteinen kiertue on lumilautamaailmassa äärimmäisen haluttu, ja jo pelkästään kutsun saaminen on iso asia. Mukaan kiertueelle on kutsuttu vain 24 laskijaa, joista kahdeksan naista. Mukana on lumilautamaailman suurimmat tähdet niin kisa- kuin kuvauspuoleltakin: muun muassa Mark McMorrisZoy Sadowski Synnott ja Red Gerard.

Natural Selection on uudenlainen vapaalaskukisa, jossa lasketaan huollettujen rinteiden ulkopuolella ja syvässä lumessa yhdistellen temppuja. Se eroaa vapaalaskukiertue Freeride World Tourin kisoista siinä, että painotus on enemmän hypyissä ja maasto valitaan myös sen mukaan.

– Huippu fiilis, että sain kutsun. Natural Selection on noussut todella arvostetuksi kisaksi ja on ollut sitä alusta asti, sillä siinä vaaditaan älytöntä laskutaitoa ja monipuolisuutta. Lumilautapiireissä se on todella seurattu juttu. Ylipäänsä, että kutsun saa on jo tosi kova juttu. Mukana ei ole kuin kahdeksan naista, Enni Rukajärvi kertoo.

Kisan taustalta löytyy itsekin kisassa mukana oleva Travis Rice sekä Ticket To Ride -kiertuetta järjestämässä olleita henkilöitä. Kisaan kutsutaan mukaan videopätkien perusteella, ja siinä lasketaan head-to-head-formaatilla, jossa voittaja siirtyy aina seuraavalle kierrokselle.

Kiertueen ensimmäinen osio käydään tänä vuonna eri puolilla maailmaa. Enni Rukajärven kisapari on yhdysvaltalainen Elena Hight, joka ennen vapaalaskemista teki uraa halfpipen puolella. Aiemminkin kisassa mukana ollut Hight saa päättää, missä he laskevat. Heidän laskunsa kuvataan ja tuomaroidaan, ja voittaja pääsee mukaan kiertueen kahdelle seuraavalle pysäkille Kanadaan ja Alaskaan. Niissä kaikki laskevat samassa paikassa ja kisat näytetään suorana lähetyksenä.

Enni Rukajärvi oli kutsun saamisesta innoissaan mutta myös epäileväinen:

– En ollut ihan varma, olisinko halunnut vielä tänä vuonna mukaan. Olisin ehkä halunnut ensin harjoitella enemmän takamaastossa laskemista, mutta kun kutsu tuli niin en todellakaan siitä kieltäydy. Olen vahvasti siirtänyt ajatukset sitä varten ja miettinyt mitä se vaatii. Usean vuoden ajan olen käynyt jo laskemassa myös sellaisia juttuja, mutta jännittää silti tosi paljon. Kokemuksena silti otan tämän. Totta kai lähdetään siitä, että jatkoon yritetään päästä. Aina mulla on ollut haaveena päästä Alaskaan laskemaan, ja jos tästä ensimmäisestä stopista pääsen jatkoon niin se mahdollistuisi. Siistiä joka tapauksessa, että on uutta tiedossa.

Lisätietoja Natural Selection Tourin instagramista @naturalselection

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.