Sappee 20.6.2024

Järvilehto, Rehnberg ja Taka kauden viimeiseen maailmancupiin

Kuva: Henri Laakkonen
Kisakausi päätetään Sveitsissä.

Kauden viimeinen maailmancupin kilpailu lasketaan ensi viikolla Sveitsin Silvaplanassa. 25.—27.3. järjestettävään slopestyle-kisaan lähtee Suomesta Kalle Järvilehto, Mikko Rehnberg ja Eveliina Taka.

– Meillä on pieni mutta kompakti joukkue lähdössä Sveitsiin, kun Kalle, Mikko ja Eveliina starttaavat kisassa. Meillä on ollut pikku kisatauko Pekingin jälkeen, ja MIkolla hieman pidempi tauko. Kaivetaan leijonapaita keväälle vielä kerran ja kauden viimeisessä kisassa on hyvä laittaa kaikki rennosti peliin. Tatsia on haettu koko kausi, ja nyt pyritään tekemään mahdollisimman hyvä suoritus. Meitä odottaa massiivinen ja hyvä rata, yksi maailman parhaita snowparkkeja. Kiva nähdä miten kovaksi meno yltyy. Laaja kattaus on kisaan tulossa, että eiköhän siitä saada erittäin tasokas kauden finaali aikaiseksi, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Suomen joukkue jätti väliin Tsekin ja Georgian maailmancupit, joten tämä on myös ensimmäinen koitos olympialaisten jälkeen.

– Eveliina joutui jättämään Tsekin maailmancupin yo-kirjoitusten vuoksi väliin ja Georgia meillä jäi koko joukkueelta väliin epävakaan tilanteen takia. Kiva saada Eveliinalle uran toinen maailmancup-startti vielä tähän samaan kauteen. Varmasti tämä on kokemuksen hakua ja totuttelua massivisiin hyppyreihin, mutta hyvä kausi on Eveliinalla ollut menossa. Hän on laskenut paljon Euroopassa ja hienoa, että pääsee vielä testaamaan kansainvälisissä kuvioissa. Finaaliin tähdätään ja parasta mahdollista omaa laskua haetaan. Mahdollisuudet kaikilla on hyvät ihan päätyyn asti, Koskinen kertoo.

Silvaplanassa lasketaan karsinnat ensi viikon perjantaina ja finaali sunnuntaina. Finaali on nähtävissä suorana Yle kanavilla.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.