Sappee 20.6.2024

Kautosen olkapää leikattu – palaa mäkeen ensi kautena

Kuva: Henri Laakkonen
Hyvinkääläinen Valtteri Kautonen satutti kättään Laax Openissa.

Lumilautamaajoukkueen tämän kauden lisäyksen Valtteri Kautosen olkapää on leikattu, ja hänellä jää loppukausi välistä. Hän kaatui Sveitsissä Laaxissa maailmancupin kilpailun harjoituksissa siten, että olkapää meni sijoiltaan.

– Laax Openissa olimme kisaamassa, ja reilistä lähti lauta alta. Tulin kyljelleen vähän huonosti alas ja tuli pieni olkapäävamma: lähti käsi sijoiltaan. Leikkaukseen piti mennä. Mäkeen olisi tarkoitus palata kunnolla ensi kaudeksi, eli jos kesän lopussa leirejä on niin siellä jo täysin voimin päästään vetämään. Toivotaan, että lääkäriltä saisi luvan käydä loppukaudesta muutaman kurvin rinteessä vetämässä. Isot kiitokset Mikolle, Klausille ja muille lääkäreille, ketkä oli mukana hommassa, Kautonen kommentoi.

Käsi leikattiin Mehiläisellä Helsingissä. Leikkauksen suoritti Mehiläisen olkapääkirurgi Mikko Salmela:

– Valtteri kaatui Sveitsissä ja sai olkapäävamman. Ensihoidon jälkeen Valtteri lensi takaisin Suomeen meille lisätutkimuksiin ja jatkohoitoon. Täällä todettiin vamman olevan sellainen, että leikkaus antaa parhaat edellytykset hyvälle paranemiselle ja tulevaisuudelle. Olkapääkirurgimme Mikko Salmelan leikkaus onnistui erinomaisesti. Loppukausi menee toipumisen ja kuntoutuksen parissa, ja tavoitteena on, että Valtteri on takaisin hyvässä iskussa ensi kauteen, maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler Mehiläiseltä arvioi.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.