Sappee 11.6.2024

Lumilautaliitolle uusi hallitus ja puheenjohtaja

Kuva: Henri Laakkonen
Liittokokouksessa Tuomo Ojala siirtyi sivuun ja Simo Silander astui esiin.

Lauantaina syyskuun viimeisenä päivänä järjestettiin etäyhteydellä liiton sääntöjen mukainen liittokokous, johon osallistui ennätysmäärä asiasta kiinnostuneita. Tällä kertaa kokous oli erityisen kiinnostava, sillä siinä äänestettiin uuden hallituksen lisäksi puheenjohtajasta pitkäaikaisen puheenjohtajan Tuomo Ojalan jättäytyessä sivuun.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Simo Silander, joka on ollut aktiivisesti kehittämässä seuratoimintaa Oulussa ja kuulunut myös lumilautaliiton hallitukseen. Silander on valinnastaan iloinen:

– Olen vilpittömän kiitollinen saamastani luottamuksesta. Olen iloinen siitä, että saan olla mukana edistämässä suomalaista lumilautailua. Olen tutustunut lajiin aktiivisesti lautailevien poikieni kautta ja sitä kautta olen kehittänyt paikallista seuratoimintaa Ouluun. Lisäksi olen kehittänyt lumilautailun kerhotoimintaa. Lumilautailun upeus on yhteisössä ja uskon yhteisöllisyyden voimaan myös uudessa tehtävässäni. Uusi hallituksemme koostuu monipuolisesta ja osaavasta ryhmästä, jolla on paljon ideoita ja osaamista. Henkilökohtaisesti haluan olla mukana edistämässä monipuolista lajikulttuuria, joka kattaa kilpailutoiminnan, kuvaamisen, vapaalaskun, lumilautaopettajat, tuomarit ja kaikkea siltä väliltä. Toivon kaikilta lajin parissa olevilta ideoita ja toiveita, mitä toivoisitte meiltä lumilautaliiton hallituksena. Tulkaa juttelemaan tai laittakaa viestiä., Silander kertoo ja lähettää terveisensä kaikille lumilautailijoille.

Silander on 46-vuotias Pudasjärven Hirsikampuksen yhtenäisperuskoulun ja lukion apulaisrehtori, jonka perheeseen kuuluu neljä lumilautailevaa ja skeittaavaa lasta, vaimo ja koira. Hän on toiminut oululaisen laskuseura SFO:n puheenjohtajana sen alusta alkaen. Hänen omat harrastuksensa lumilautailun lisäksi ovat polkujuoksu ja kitaransoitto, ja hänen perheensä viihtyy talvisin Rukalla mahdollisimman paljon.

Hallitukseen oli myös ennätyksellisen paljon hakijoita, mikä teki valinnasta mielenkiintoisen ja osoitti osaltaan lumilautailun elinvoimasta. Hallitukseen valittiin Lauri Valonen, Kristo Ovaska, Pekko Manninen, Antti Autti, Mikko Terentjeff, Ella Suitiala, Jukka Tukiainen ja Ilkka Hämäläinen.

Väistyvä puheenjohtaja Tuomo Ojala on tehnyt pitkän uran lumilautaliitossa. Entinen maajoukkuelaskija aloitti ensin hallitusjäsenenä, mistä hän jatkoi puheenjohtajana.

– Pitkä pätkä tuli vedettyä ja paljon asioita on muuttunut. Nyt oli hyvä hetki jäädä pois. Lumilautaliitolla on vahva hyvä suunta ja erittäin hyvää porukkaa jatkamassa, joten hyvillä mielin voin nyt keskittyä itse laskemiseen, Ojala kertoo. Hän oli erityisen iloinen, että viimeinen hänen johtama kokouksensa kiinnosti isoa porukkaa ja keskustelu oli aktiivista:

Paitsi päätösvallassa olevat seurat mutta myös henkilöjäsenet ottivat osaa keskusteluun. Siitä on hyvä jatkaa. Koko toiminta määritetään siten, että saadaan koko kenttä mukaan tekemiseen.

Valintojen lisäksi liittokokouksessa vahvistettiin tilinpäätös, toimintasuunnitelma sekä budjetti ja tarkistettiin tilintarkastuskertomus. Tilinpäätös oli positiivinen. Liittokokouksessa myös päätettiin, että inflaatiosta huolimatta kilpailumaksut ja lisenssit pidetään samansuuntaisina, jotta kustannukset pysyvät harrastajille maltillisina.

Toimintasuunnitelma ja pöytäkirja

Liittokokouksessa vahvistettuun toimintasuunnitelmaan ja kokouksen pöytäkirjaan pääsee tutustumaan tästä: