Keskusuutiset 0
Mielakka 23.9.2022

Pääsiäisenä tapahtuu – rinneraportti viikko 13

Swinghillissä kurvaillaan keväisissä fiiliksissä ja etsitään munia. Kuva on otettu maanantaina 26.3.2018.
Pääsiäinen vuosimallia 2018 tarjoaa lunta, aurinkoa, koko perheen tapahtumia ja unohtumattomia hetkiä rinteissä. Rinneraporttimme paljastaa miltä hiihtokeskuksissa pääsiäisviikolla näyttää.

Pääsisäistä vietetään sääennusteiden mukaan aurinkoisessa ja talvisessa säässä. Rinteissä on iloisia ihmisiä, hauskoja tapahtumia ja hyvä meininki, kuten tämän viikon rinneraportin esimerkkikeskusten tuoreista kuvista voi hyvin havaita:

Talmassa lasketaan ja kiipeillään

Talman pääsiäinen on täynnä ohjelmaa: 30.3. Railzilla (monen pressin ja reilin yhdistelmä), 31.3. Surf or Dive ja Salomonin sekä Atomicin testipäivä, 1.4. Werneri-pupun munajahti Werneri Parkissa ja vielä 2.4. avoimet paippisessarit.

Myynnissä on viiden päivän pääsiäislippu hintaan 60 euroa (ei sisällä etäkorttia).

Kiipeilypuisto on myös auki perjantaista maanantaihin, tervetuloa kiipeilemään. Lisäinfoa tulossa vielä lähempänä!

Talma kevätauringossa 27.3.2018.

Mielakassa lasketaan kuin viimeistä päivää

Kouvolassa lasketaan pääsiäisenä kauden viimeiset laskut. Pääsiäislippu perjantaista maanantaihin maksaa 45 euroa (7–16-vuotiaat 35 euroa).

Ohjelmaa Mielakassa on koko pääsiäiseksi, kuten lauantaina hiihtokoulun Tupla-kisa, Sunnuntain munajahti ja maanantain perinteiset surffit.

Shopissa on koko pääsiäisen tyhjennysmyynti ja vuokraamossa kamapörssi.

Nyt kannattaa ottaa talvesta kaikki ilo irti, sillä Mielakassa kausi päättyy pääsiäisen jälkeen.

Sappeella kevät etenee hitaasti

Sappeella on erinomaiset talviolosuhteet: yöpakkaset takaavat hyväkuntoiset rinteet ja päiväsaikaan aurinko lämmittää jo mukavasti. Rinteet, erityissuorituspaikat ja hiihtoladut on avoinna ja loistavassa kunnossa.

Pääsiäisenä Sappeella on esimerkiksi Dumle Go Snow- ja Suomi Slalom -rinnetapahtumia. Lisäksi ravintoloissa on elävää musiikkia ja stand up -komiikkaa.

Sappeen laskettelukausi jatkuu pitkälle huhtikuun puolelle.

Laajiksessa kausi jatkuu

Laajiksen pääsiäisessä on luvassa ohjelmaa koko perheelle. Pääsiäismunajahdin lisäksi voi käydä kokeilemassa miten suksi luistaa hiihtokoulun ja parkkitiimin sessareilla.

Laajis 26.3.2018: aurinkoinen laskukausi jatkuu ja lunta riittää niin rinteillä kuin ladullakin.

Juupavaarassa riittää lunta

Juupavaarassa on loistava lumitilanne. Luonnonlunta paljon, rinteissä kestävää ja viettelevää tykkilunta löytyy runsaasti. Kaikki rinteet ja hissit on pääsiäisenä avoinna.

Pääsiäistiput kuoriutuivat 28.3.2018 Juupavaaran huipulle. Luvassa on hyväntuulinen pääsiäinen. Kuva: Kari Pulkkinen

Kasurilassa koko pääsiäinen on alamäkeä

Kasurilassa kevätkelit ovat parhaimmillaan: aurinko paistaa ja rinteet ovat huippukunnossa. Suorituspaikat ja Kasurilan suosittu paippi on hyvässä kunnossa. Pääsiäisenä rinteet ovat avoinna joka päivä.

Tiistaina 27.3. Kasurilassa nautittiin aurinkoisesta kevätkelistä.

Tahkolla legendaarista kisahulinaa

Pääsiäisviikko on ollut yhtä kisahulinaa Tahkolla ja vauhdikas meininki vaan jatkuu. Tahko 50-vuotiskisaviikko toi SM-mittelöihin mm. alppilegendat Sanni Leinosen, Kalle Palanderin, Sami Uotilan ja Janne Leskisen kisailemaan.

Pitkäperjantaina Tahkon Alppikoulu ja hiihtokoulu järjestävät superhauskan RetroFUNSK1-tapahtuman. Pääsiäissunnuntaina vietetään rinnepiknikiä kello 12.00–15.00. Siinä ohessa lasketaan lasten naamiaislasku, puukeppipujottelu sekä legendaarinen Härvelikisa! Lue lisää tapahtumista hiihtokoulun sivuilta.

Pitkä Tahko kuvattuna tiistaina 27.3.2018.

Vuokatin pääsiäinen on vauhdikas

Lauantaina 31.3.2018 Vuokatissa on Suomi Slalom kisa Länsirinteillä kello 12.00. Rinneravintola Á la Katissa on perjantaina 30.3.2018 karaoke ja lauantaina 31.3. Skimbailut.

Pääsiäisviikon aurinko hellii myös Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lautailijoita. Kuvassa Joonas Bergman ottaa isoa ilmaa bagjump-treenissä tiistaina 27.3.2018. Kuva: Antti Harju

Iso-Syötteellä riemuitaan lumesta ja auringosta

Iso-Syötteellä on tällä viikolla nautittu ihanasta auringonpaisteesta. Päivän pituus on jo yli 13 tuntia! Öisin on vielä ollut kunnon pakkaset, mutta päivisin aurinko lämmittää mukavasti. Tänä vuonna lämpötila ei ole vielä kertaakaan käynyt plussan puolella, joten rinteet ja metsälaskut on huikeassa kunnossa!

Iso-Syötteellä on pääsiäisenä paljon ohjelmaa koko perheelle. Tunturi on tänä vuonna auki ennätyspitkään, eli 1.5.2018 asti. Kuvassa Iso-Syöte 26.3.2018.

Rukalla maistiaiset gondolista

Pääsiäisenä Ruka täyttyy laskukansasta ja tunturi on täynnä hauskaa ohjelmaa. Katso pääsiäisen tapahtumat Rukan sivuilta.

Rukan Eturinteiden juurelle ilmestynyt gondolihissin mallikappale kuvattuna 28.3.2018. Maisemagondolilla pääsee ensi kaudella Eturinteiltä Saaruan huipulle sekä Rukan itäpuolelle SkiBistron viereen, kehittyvän Ruka Valleyn alueen ytimeen. Kuva: Jussi Väätäinen

Pyhällä pääsiäishulinaa ja rauhaa

Pääsiäisenä Pyhällä on enemmän hulinaa kuin tavallisesti, mutta tunturista löytyy silti sopivasti myös aitoa Lapin rauhaa. Perjantaista sunnuntaihin hotellilla ja alhaalla tunturin juuressa on liikenteen ohjaus. Pohjoispuolella myös Oiva Niemelän parkkipaikka on käytössä perjantaista sunnuntaihin.

Pyhän hissien aukioloajat ja pääsiäisen tapahtumat löydät Pyhän verkkosivuilta.

Aurinkoinen Pyhä odottamassa pääsiäisvieraita 26.3.2018. Kuva: Tomi Turunen

Levillä on kaikkea: lunta, aurinkoa ja revontulia

Levillä yölliset pakkaset ovat pitäneet rinteet hyvässä kunnossa ja valoa riittää jo pitkälle iltaan. Yöllä on saatu nauttia revontulien loisteesta.

Rinnekautta on vielä rutkasti jäljellä ja Levin kaikki rinteet ovat auki 6.5.2018 saakka. Kuva otettu 28.3.2018. Kuva: Minna Pelkonen

Ylläksellä odotetaan pääsiäistä innolla

Ylläksellä pääsiäiseen on valmistauduttu monenlaisessa säässä: on paistanut, pyryttänyt, tuullut ja pakastanut. Laskettelijat ovat nauttineet kevättalven valosta ja tunturimeiningeistä.

28.3.2018 kuvattu luminen Ylläs toivottaa pääsiäisvieraat tervetulleiksi tunturiin.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Gondoli on edelleen Ylläksen maamerkki ja nopein keino kulkea tunturin huipulle. Uusi tuolihissi kuitenkin saanee vankan kannattajajoukon mukavuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi.
Talvi käynnistyy Levillä ja Rukalla 7.10.2022.
Mikan vasemman puolen lihasten hermotus ei toimi normaalisti ja hienomotoriset toiminnat ovat haastavia, mutta se ei rinteessä vauhtia hidasta. Omien laskujen lisäksi Mika jakaa oppejaan Muonion Freeride Academyn oppilaille.
Minkälaisia fiiliksiä tuleva talvi herättää? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa hissilippuja.
Ylläkselle rakenteilla oleva kuuden hengen tuolihissi tulee ympärivuotiseen käyttöön. Kesällä hissi pyörii pyöräilijöiden iloksi. Kuva: Mika Hirvonen/Ylläs Ski Resort, Ylläsjärvi
Saimaa bike park on aivan Saimaan rannalla. Eipä ihme, että se on aktiivipyöräilijöiden toinen olohuone.
Reece Hill on kulkenut pitkän matkan australiasta Kanadan kautta Rukalle. Nyt hän sanoo olevansa paratiisissa.
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Tahko Bike Park tarjoilee korkeutta, pituutta, maisemaa – ja hauskoja helppoja reittejä. Tämäkin nokka on helppo rullata yli renkaat turvallisesti maan pinnassa.
Johanna Nordblad pitää pyöräilyä hyvänä vastapainona vapaasukellukselle.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Pääsiäinen kutsuu rinteisiin kautta maan

Keskusuutiset

Pääsiäinen on hienointa lasketteluaikaa Suomessa

Keskusuutiset

Pääsiäinen on laskettelun huippuaikaa

Keskusuutiset