Pyhä 17.4.2024

Alppihiihdon maajoukkueet (2021-2022) nimettiin – mukaan joukko uusia nuoria

Ski Sport Finland on nimennyt urheilijat alppihiihdon maajoukkueisiin kaudelle 2021-2022. Maajoukkueeseen voidaan vahvistaa ja nimetä lisää urheilijoita kauden aikana. Esimerkiksi tällä hetkellä loukkaantuneena olevien urheilijoiden tapauksissa tilannetta arvioidaan urheilijakohtaisesti. Myös kauden aikaiset näytöt mahdollistavat valinnan myöhemmässä vaiheessa.

Samu Torsti jatkaa Ruotsin maajoukkueen mukana valmentautumista kohti Pekingin Olympialaisia. Torstin takana nuorten pääosin 2000-luvulla syntyneiden miesten ryhmässä nähdään uusia nimiä, kun joukkueeseen nimettiin muun muassa pujottelun hallitseva Suomen mestari Jesper Pohjolainen ja hyviä otteita läpi kauden esittänyt Oskari Sulkakoski. Miesten päävalmentaja Osi Inglin rakentaa tulevaa menestystä vahvojen fysiikka- ja taito-ominaisuuksien päälle; ”Keskitymme kesän ajan vahvistamaan urheilijoiden fyysisiä valmiuksia, jotta riittävän intensiivinen ja laadukas lumiharjoittelu mahdollistuu, kun palaamme rinteeseen elokuussa”.

Naisissa Erika Pykäläinen ja uutena nimenä nuorten MM-kilpailuissa positiivisesti esiintynyt Charlotte Henriksson ovat mukana kauden ensimmäisellä lumileirillä kesäkuun alussa. Viimeisen kahden kauden aikana maailmancupissa pisteitä keränneet Rosa Pohjolainen, Nella Korpio ja Riikka Honkanen ovat toipilaita, heidän paluutaan odotetaan myöhemmin harjoituskaudella. ”Edessä on mielenkiintoinen kausi ja jälleen mahdollisuus murtautua aivan terävimpään kärkeen. Olympialaiset ovat tietysti kauden huippukohta, mutta keskitymme ennen kaikkea olemaan valmiita tekemään tulosta, kun kausi alkaa.”, kommentoi naisten päävalmentaja Nicolas Burtin.

Para-alppihiihdossa Santeri Kiiveri lähtee tavoittelemaan menestystä maailmancupissa, MM-kilpailuissa ja Paraolympialaisissa rikkonaisen kauden 2020-2021 jälkeen. Kauden 2019-2020 pujottelun maailmancupin voittaneen Kiiverin valmennuksesta vastaa Roman Rozman.

Maajoukkue miehet:

Jaakko Tapanainen*
Oskari Sulkakoski*
Jesper Pohjolainen*
Samu Torsti*
Elian Lehto*
Turo Torvinen*
Niklas Järvikare*

Challenger ryhmä:

Salomo Sirviö
Marlon Sjöberg*
Emil Keränen*
Eduard Hallberg*
Erik Saravuo

Maajoukkue naiset:

Erika Pykäläinen
Charlotte Henriksson
Rosa Pohjolainen*
Nella Korpio*
Riikka Honkanen*

Challenger ryhmä:

Kia-Emilia Hakala*
Julia Toiviainen*

Para-alppihiihto:

Santeri Kiiveri

*urheilijalta edellytetään lääkärintarkastuksen ja/tai ominaisuustestien läpäisemistä sekä mahdollisia lisätietoja ennen valinnan vahvistamista.

Artikkelia muokattu: