Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Alppinaisilla alakuloinen olympiapujottelu

BEIJING, CHINA – FEBRUARY 9 : Riikka Honkanen of Team Finland competes during the Olympic Games 2022, Women’s Slalom on February 9, 2022 in Yanqing China. (Photo by Alexis Boichard/Agence Zoom)
Varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa käytiin Pekingin olympialaisten pujottelukisa. Suomalaisia kisassa oli kolme: Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen sekä Rosa Pohjalainen.

Honkanen oli ensimmäisen laskun jälkeen sijalla 37, 4,16 sekuntia kärjestä ja sekunnin 30. paikasta. Olympialaissa kaikki ensimmäiseltä kierrokselta ajan saaneet saavat osallistua myös toiselle kierrokselle. Toisen laskun jälkeen Honkasen loppusijoitus on 37.  

Pykäläinen ja Pohjolainen laskivat ulos ensimmäisellä kierroksella. 

Kilpailun voitti Slovakian Petra Vlhova, toiseksi laski Itävallan Katharina Liensberger ja pronssin nappasi Sveitsin Wendy Holdener. 

Riikka Honkanen löysi rentoutta

Suurpujottelun jälkeen Honkanen kertoi jännittäneensä laskemista. Pujotteluun hän sai rennomman laskun. 

”Ensimmäisellä kepillä tuli jo kunnon sladi, mutta sitten lähti vähän paremmin. Jossain vaiheessa vähän tökkäsi ja loppujyrkällä oli ihan kamalaa. Lasku oli vähän rennompi kuin maanantain suurpujottelussa”, Honkanen kommentoi Yle Urheilulle.

Olympiajoukkueen haastattelussa Honkanen löysi laskustaan positiivisia asioita. 

”En mä tietenkään ole tyytyväinen sijoitukseen ja laskuun. Pääsin kuitenkin maaliin ja siitä oon tyytyväinen, että fiilis oli parempi kuin eilen. Se ei kuitenkaan laskussa täysin näkynyt.”

Toisen kierroksen laskun jälkeisessä Yle Urheilun haastattelussa Honkanen suuntasi katseet tuleviin kisoihin.  

”Toisen kierroksen rata ei ollut vaikea. Toisella kierroksella oli ihan ok tunnelma, eikä jännittänyt niin paljoa startissa. Olympialaiset on nyt nähty. Kausi jatkuu Eurooppa Cupin kisoilla.” 

Erika Pykäläinen suuntaa nuorten MM-kisoihin 

Pykäläisen olympiakokemus karttui kahdella ensimmäisen kierroksen keskeytyksellä, aiemmin suurpujottelussa ja tänään pujottelussa. 

”Olympialaiset on ollut kokemuksena erittäin hieno ja jokaisen urheilijan unelma. Maaliviiva jäi vain valitettavasti kokematta. Alussa olin vähän myöhässä käännösten rytmistä. Sain rytmistä kiinni, enkä oikein tiedä mitä sitten tapahtui. Johonkin suksi nappasi yllättäen kiinni.,” Pykäläinen kertoi Yle Urheilulle.  

Seuraavaksi Pykäläinen suuntaa Kanadaan kisaamaan. 

”Kanadassa käydään nuorten MM-kisat, jotka ovat minun kauden päätavoite. Olympialaisista sain hyvää painetreeniä niitä ajatellen.”

Olympiajoukkueen haastattelussa harmituksen reunalla pilkisti vähän iloa olympiakokemuksesta. 

”Tuli virhe ihan peruskäännöksessä. Lumi on täällä aika erilaista kuin Euroopassa. Rinne oli sinänsä hyvä. Harmittaa, että kävi näin, mutta oli kuitenkin hienoa olla olympialaisissa.”

Rosa Pohjolainen vähäsanaisena

Pohjolainen laski ulos vain muutaman portin jälkeen. Yle Urheilun haastattelussa oli vähäsanainen nuori nainen. 

”En osaa sanoa mitä tapahtui, fiilis starttiportilla oli ihan hyvä. Tottakai olen pettynyt, sillä täällä olisi ollut hyvä mahdollisuus tehdätulosta. Pitää miettiä rauhassa mitä kisoista mitä jäi käteen.”

Olympiakomitean haastattelussa tunnelma oli edelleen apea. 

”Aika huono fiilis. Olisi ollut hyvät mahdollisuudet laskea hyvin, ja sitten kun mokaa ekoilla kepeillä niin totta kai se ärsyttää. Minkäs teet, tää on urheilua.”