Ylläs 12.4.2024

Eduard Hallberg pujottelun Eurooppa cupin kolmanneksi!

Alppihiihtäjä Eduard Hallbergin huima vire jatkui Norjassa Eurooppa cupin pujottelussa! Kauden toisen voiton myötä Hallberg nousi niukasti kokonaiscupin kolmanneksi varmistaen itselleen henkilökohtaisen paikan ensi kauden maailmancupin pujottelukilpailuihin. Tuloksellaan hän varmisti myös Suomelle ensi kaudeksi toisen paikan pujottelun maailmancupiin. 

Yleisesti aika rauhallinen Hallberg huokui tyytyväisyyttä maalialueella. 

”EC finaalit pulkassa. Jumankauta, että oli hyvä päivä tänään. Rinne oli ihan jäässä aamulla ja johdin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Oli pitoa suksissa ja lasku kulki hyvin. Toisen kierroksen startissa jännitti todella paljon, en ole varmaan koskaan jännittänyt niin paljoa. Paketti pysyi kasassa ilman suurempia virheitä, suksi kulki hyvin, kuten on jo vähän aikaa kulkenut. Maalissa näin sitten vihreätä valoa.” 

Oivan menestyksen myötä Hallberg on saanut FIS-pisteisiinsä parannusta, joten hän pääsee aloittamaan kautensa maailmancupissa huomattavasti aiempaa paremmilla lähtönumeroilla. 

”On hienoa, että jatkossa saan hyvän starttinumeron, joka auttaa menestymään myös maailmancupissa. Nyt tuntuu kyllä todella hyvältä. Cupin kolmossijaan tarvitsin myös vähän onnea, mutta hyvä, että sitäkin välillä on mukana.” 

Hafjellin pujottelun kolme parasta: 1. Eduard Hallberg, 2. Theodor Braekken NOR (+0.54 sek) 3. Fabian Ax Swartz SWE (+0.94 sek) 

Eurooppa cupin pujottelun kokonaiscupin lopputilanne: 1. Theodor Braekken (599 p.) 2. Fabian Ax Swartz 435 p. 3. Eduard Hallberg 336 p. 4. Eirik Hystad Solberg NOR 334 p.