Pyhä 17.4.2024

Hallberg ja Pohjolainen pujottelun Suomen mestarit!

Levillä laskettiin tänään pujottelun Suomen mestaruuksista. Eduard Hallbergista tuli tuplamestari, sillä hän voitti sunnuntaina jo suurpujottelun Suomen mestaruuden. Naisten kisa oli Rosa Pohjolaisen näytöstä, hän voitti toiseksi tulleen seuratoverinsa Erika Pykäläisen yli kahdella sekunnilla.

Pehmeällä radalla lasketun kisan jälkeen Rosa Pohjolainen rauhallisin mielin, vaikka kyseessä oli hänen ensimmäinen pujottelun Suomen mestaruus.

”Kiva voittaa ensimmäinen Suomen mestaruus, rata oli pehmeä, mutta muuten kisa oli ihan ok. Keski-Euroopassa olen joutunut laskemaan pehmeillä radoilla, mutten näin pehmeällä. Olosuhteet olivat kaikille samanlaiset, joten ei siinä mitään.”

Eduard Hallberg oli kisan jälkeen huojentunut, sillä mestaruus oli lähellä karata käsistä.

”Ensimmäisen kierroksen radankatselussa jo näytti, että rata on todella pehmeä. Jo radankatselun jälkeen rata oli hyvin kulunut. Oli vähän jännä lähteä hyökkäämään, mutta onneksi tänään pääsin ensimmäisenä radalle. Silloin rata oli vielä ihan kohtuullisessa kunnossa. Toisella kierroksella tein jyrkän lopussa ison virheen, mutta onneksi se ei maksanut liikaa aikaa.”

Hallberg jättää ensi viikonlopun vauhtilajien SM-kisat väliin, sillä hän aloittaa ensi maanantaina varusmiespalveluksen. Harmaisiin hän suuntaa rauhallisin mielin.

”Ei ole hirveästi odotuksia armeijan suhteen. Lähden positiivisella mielellä katsomaan mitä siitä tulee.”

Naisten tulokset SM- ja FIS-kisan tulokset: 1. Rosa Pohjolainen, 2. Erika Pykäläinen +2.26 sek 3. Aada Kanto  +2.46 sek Kaikki tulokset: fis-ski.com
Miesten SM-kisan tulokset: 1. Eduard Hallberg 2. Jesper Pohjolainen +0.33 sek 3. Jesperi Kemppainen +1.31 sek.
Miesten FIS-kisan tulokset: 1. Eduard Hallberg 2. Jesper Pohjolainen +0.33 sek 3. Gustav Wissting (SWE) +0.93 sen
Kaikki tulokset: fis-ski.com