Sappee 13.7.2024

Kumpareiden maailmancup-kausi loppusuoralla

Ranskan Megevessä käydään kumparelaskun maailmancupin finaalit. Tänään perjantaina käydään kumparelaskun finaalit ja huomenna lauantaina parikumpareiden finaalit. Perjantain kisoihin suomalaislaskijoista oli paikan saavuttanut Jimi Salonen.

Ranskan Megevessä käydään kumparelaskun maailmancupin finaalit. Tänään perjantaina käydään  kumparelaskun finaalit ja huomenna lauantaina parikumpareiden finaalit. Perjantain kisoihin suomalaislaskijoista oli paikan saavuttanut Jimi Salonen. 

Maailmancupin finaaleissa kisaformaatti on vähän poikkeava. Karsintojen neljä parasta pääsi suoraan finaalilaskuihin. Salonen oli karsintojen 13. Kisa-alueelle laskeutuin sankka sumu, joka viivästytti kisojen eteenpäinvientiä. 

Päävalmentaja Eemeli Kallas näki Salosen laskussa selkeitä kohentamiskohteita ennen finaalilaskuja. 

”Jimille ei tullut mikään huippulasku. Ylähyppy vähän karkasi ja laskusta kiinni saamiseen meni oma aikansa. Nyt hän lähtee finaaliin neljäntenä laskijana. Taktiikkaa nyt mietitään, että miten finaaleihin lähdetään”. 

Sumu sotki kisapäivää 

Kisa-alueelle laskeutui sankka sumu, joka viivästytti kisojen eteenpäin vientiä. Finaaleiden ensimmäisellä kierroksella Salonen sai pisteet 81,02. Se ei riittänyt superfinaaliin, vaan Salosen loppusijoitus oli 8.

”Jimi laski finaalissa hyvän laskun, semmoisen kuin suunniteltiin. Tästä tuli vähän hyppy kilpailu, kun sillä hyppyjen pisteet tuntuvat nousevan kisan aikana. Tekniikkapisteitä olisi mielestäni voinut tulla enemmänkin, mutta ei niillä silti olisi superfinaaliin päästy, että turha jossitella. Huomenna sitten parikumpareita, joissa meillä on mukana useampi laskija.” 

Jimi Salosen loppusijoitus kumpareiden maailmancupissa on 11.