Pyhä 17.4.2024

Oivaa suomalaismenestystä parikumpareiden maailmancupissa!

Jimi Salonen Rukalla joulukuussa 2021
Italian Chiesa in Valmalencossa käytiin parikumpareiden maailmancupin osakilpailu perjantaina 12.3. Suomailaisia oli kisassa mukana kolme laskijaa, Jimi Salonen, Olli Penttala sekä Severi Vierelä.

”Hyvää haastamista ja hyvää hyökkäämistä oli jätkillä. Sitä tuossa peri päivää treeneissä painotettiin ja se myös näkyi kisassa”, arvioi päävalmentaja Eemeli Kallas.

Jimi Salonen mainiolla laskullaan sijalle 7.

”Jimi laski hyvin omalle tasollaan ja voitti pari kierrosta. Hyvää suorittamista kaikkiaan. Kolmannella kierroksella Mikael Kingsburyä vastaan valitettavasti ylähyppy karkasi vähän isoksi, eikä hän saanut sitten tarpeeksi nopeasti laskusta kiinni. Kingsbury voitti pistein 25-10.

Salosta itseäänkin jäi harmittamaan, ettei päässyt mittaamaan  parastaan maailman ykköslaskijaa vastaan. Hyvä seitsämäs sija kuitenkin, joka paras tulos parikumpareissa pitkään aikaan”, Kallas iloitsi.

Hyvää tekemistä muullakin joukkueella

”Olli Penttalalle  pisteen tappio Sveitsin Marco Tadelle (17-18) ja Severi Vierelälle kolmen Ranskan Sacha Theocharista (16-19) vastaan. Semmosia taisia vääntöjä. Kummallakin oli nopeammat ajat, mutta tuomaripisteet menivät vähän ristiin. Olisi voinut kääntyä toisinkin. Hyvää tekemistä kummallakin”, arvioi päävalmentaja Eemeli Kallas.

Lopputuloksisssa Olli Penttala oli 17. ja Severi Vierelä 19. Kilpailun voitti Kanadan MIkael Kingsbury, joka voitti finaalissa Japanin Ikuma Horishiman. Ruotsin Walter Wallberg oli kilpailun kolmas.

Kumparekausi jatkuu maailmancupin finaaleilla

Maailmancupin finaalit käydään Ranskan Megevessä 18.-19.3. Jimi Salonen laskee yksilökisan ja 4-5 laskijaa osallistuu parikumpareisiin. Joukkue täydentyy ennnen Megeven kisaviikonloppua ainakin Rasmus Karjalaisella.