Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Peking 2022: Inkki Inola ja Maiju Laurila kantavat Suomen lippua avajaisissa

Maiju Laurila Maiju Laurila
Pekingin talviparalympialaisten avajaisia vietetään Linnunpesä-nimellä tunnetulla Pekingin kansallisstadionilla perjantaina 4.3. alkaen klo 14.00 Suomen aikaa. Suomen joukkueen lippua avajaisissa kantavat näkövammainen hiihtäjä Inkki Inola ja kisojen ensikertalainen, alppihiihtäjä Maiju Laurila.

”On suuri kunnia päästä lipunkantajaksi, ja vieläpä uran ensimmäisissä paralympialaisissa”, sanoo kittiläläinen Laurila.

Kelkkalaskijoiden luokassa kilpailevan Laurilan kisalajit ajoittuvat paralympialaisten loppupuolelle. Suurpujottelu on ohjelmassa perjantaina 11.3. ja pujottelu viimeisenä kisapäivänä, sunnuntaina 13.3.

Suomen toiselle lipunkantajalle, laukaalaishiihtäjä Inkki Inolalle Pekingin paralympialaiset ovat uran toiset. Inola on 2000-luvun kolmas suomalainen näkövammainen urheilija, joka kantaa lippua avajaisissa. Ratsastaja Katja Karjalainen kantoi lippua Riossa 2016 ja hiihtäjä Sisko Kiiski Torinossa 2006.

”Tämä on kunniatehtävä ja on ollut minulla jo pitkään haaveena päästä toimimaan lipunkantajana. Olen todella otettu luottamuksesta”, Inola sanoo.

”Vallitsevassa maailmantilanteessa sitä arvostaa entistäkin enemmän, että saa kantaa kotimaansa lippua ja siniristi on rinnassa”, hän jatkaa.

Inolan urakka maastohiihdossa alkaa maanantaina 7.3. perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin kilpailulla. Vapaan sprintti on ohjelmassa keskiviikkona 9.3. ja 12,5 kilometrin vapaan kisa lauantaina 12.3.

Kaikkiaan Suomesta on Pekingin talviparalympialaisissa kuusi urheilijaa: Laurilan ja Inolan lisäksi alppihiihtäjä Santeri Kiiveri sekä lumilautailijat Matti Suur-HamariMatti Sairanen ja Tomi Taskinen. Ensimmäisenä suomalaisena kisaamassa on Kiiveri liikuntavammaisten pystylaskijoiden syöksylaskussa lauantaina 5.3. varhain Suomen aikaa.

Suomen kisajoukkueen sivut löytyvät täältä.

Ylen paralympialähetysten aikataulu löytyy täältä