Pyhä 17.4.2024

Penttala ja Salonen laskivat kumpareiden olympiafinaaliin!

Kumparelaskijat aloittivat Pekingin olympiaurakkansa jo tänään (3.2.) ensimmäisillä karsinnoilla. Karsintojen 10 parasta laskijaa saivat suoran paikan lauantain finaaliin. Olli Penttala (9.) ja Jimi Salonen (4.) lunastivat suoran finaalipaikan

Kolmas suomalainen karsinnassa oli Severi Vierelä, joka sijoittui sijalle 25. Karsintojen paras oli Kanadan Mikael Kingsbury pistein 81.15, toinen oli Ruotsin Walter Walleberg (72.12) ja kolmas Ranskan Benjamin Cavet (78.40). Jimi Salonen sai tasaisessa karsinnassa 76.39, Olli Penttala 75,95 ja Severi Vierelä 69.66 pistettä.

Vierelän kisat jatkuvat lauantaina toisessa karsinnassa, joka käydään klo 12 Suomen aikaa. Siihen osallistuu 20 laskijaa, joista 10 parasta pääsee finaaleihin Penttalan ja Salosen seuraan.

Finaalissa (5.2. klo 13.30) lasketaan kolme kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella karsitaan kahdeksan laskijaa, toisella laskulla kuusi. Kuuden parhaan kesken käydään mitalit ratkaiseva superfinaali.

Vierelä löysi parannettavaa

Yle haastatteli urheilijoita heti karsinnan jälkeen. Tunnelmat olivat kaksijakoiset.

”Parannettavaa jäi vielä. Olosuhteet olivat viileät, mutta rinne on viimeisen päälle kunnossa”, Olli Penttala sanoi kisan jälkeen.