Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Ski Sport Finland ja Levi laajaan yhteistyöhön

Levi on Suomen Alppimaajoukkueen virallinen harjoittelukeskus! Levi ja Ski Sport Finland ovat solmineet yhteistyökumppanuuden alkaneen olympiadin ajaksi. Fearless Finns hyödyntää jatkossa Levin olosuhteita entistä enemmän ja uusi Levi Glacier tuo alkukauden harjoitteluun merkittävää hyötyä.

Levin rinteet avattiin laskijoille tänään 7.10. klo 9.30. Samalla sovittiin myös Levin sekä Ski Sport Finlandin olympiadin mittaisesta yhteistyösopimuksesta. 

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen on tyytyväinen julkistettuun yhteistyösopimukseen. 

”Levi on vakiinnuttanut paikkansa alppihiihdon maailmancupin kisapaikkana. Lisäksi täällä tehdään hienoa työtä ympäristöasioiden parissa. Esimerkiksi säilölumirinteet tarkoittavat varmasti hyviä tasalaatuisia harjoitus- ja kisaolosuhteita. Alppijäätiköiden sulaminen on jo muuttanut lajin treenaamista sekä kisakalenteria, Levillä voimme luottaa hyviin olosuhteisiin.” 

Levin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen on mielissään saadessaan Fearless Finns -urheilijat tunturiin. 

”On hienoa olla mukana kasvattamassa uutta alppihiihdon urheilijasukupolvea. Levillä on kaikkea mitä kilpa- ja harrastajalaskija tarvitsee. Tärkein niistä on tietenkin lumi. Nyt Fearless Finns -urheilijat voivat saapua tänne vaikka junalla ja viipyä pidempään. Lisäksi säilölumi on paljon energiaystävällisempää kuin tykitetty lumi. Yhteistyöstä hyötyy myös ympäristö.”   

Monimuotoista yhteistyötä

Yhteistyö Levin ja Ski Sport Finlandin välillä on hyvin monimuotoista. 

”Levi näkyy urheilijoidemme asuissa, joten viesti Levin talvesta välittyy miljoonille alppihiihdon ystäville ympäri maailman. Maajoukkueemme harjoittelee Levillä aiempaa enemmän, eritoten ennen kisakautta ja keväällä. Levin uusi Glacier tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet heti alkukaudesta, kuten tänään näemme”, Leskinen kertoo.  

Janne Leskisestä Levin maailmancupin pääsihteeri

Kolme vuotta World Cup Levin pääsihteerinä toiminut Iiro Kaukoniemi siirtää valtikan Janne Leskiselle, Ski Sport Finlandin toimitusjohtajalle.

”Levin alppihiihdon maailmancup on suomalaisen alppihiihtokulttuurin kruununjalokivi, joten hienoa päästä kehittämään tapahtumaa yhdessä Levin ammattimaisen kilpailuorganisaation kanssa. Erottaudumme muista maailmancup-tapahtumista Lapin eksotiikalla, arktisuudella, poroilla sekä vahvalla suomalaisella ammattitaidolla. Tapahtumalla on oma vahva oma laadukas imago, jossa viihtyy niin laskijat, taustajoukot sekä katsojat”, kertoo Leskinen.

Levin maailmancup avaa jälleen naisten pujottelukauden 19.-20.11.2022.