Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Tutut nimet tekniikkalajien Suomen mestareiksi


Yleisen sarjan SM-kilpailut saatiin käyntiin Levillä keskiviikkona kisatulla pujottelulla ja perjantain suurpujottelulla. Tuloslista ei tarjoillut suuria yllätyksiä, mutta palkintokorokkeella nähtiin ilahduttavasti myös ensikertalaisia. Kilpailut vietiin läpi yhdessä terveysviranomaisten kanssa laaditun suunnitelman mukaisesti pääosin aurinkoisessa kevätsäässä.

Miesten pujottelun voitti Hyvinkään Slalom seura Sukkulaa edustava Jesper Pohjolainen, joka puolusti menestyksekkäästi syksyllä saavutettua Suomen mestaruuttaan, ennen Rovaniemen Turo Torvista ja Lahden Oskari Sulkakoskea. ”Täytyy myöntää, että tämän mestaruus on ollut mielessä jo viime kesästä lähtien. Syyspuolella voitin jo pari aikuisten SM-kultaa, mutta ne tulivat edelliseltä kaudelta siirtyneistä kisoista. Avauskierros ei mennyt ihan nappiin, olin 68 sadasosaa kärkeä perässä. Toisella kierroksella urku auki ja ilman virheitä maaliin. Huippu fiilis voittaa kisa, jossa kaikki parhaat ovat mukana. Mukavaa hommaa ennen inttiin lähtöä”, nautiskeli Pohjolainen.

Miesten pujottelun 2021 Suomen mestari Jesper Pohjolainen

Naisten SM-pujottelun voitti HaJrjavallan Jymyn Kia-Emilia Hakala, toisena Hyvinkään Slalom seura Sukkulan Erika Pykäläinen ja kolmantena rinteisiin paluuta tekevä Helsinki Ski Clubin Nella Korpio. Hakalalle yleisen sarjan pujottelumestaruus oli uran toinen. ”Tulos edellä mentiin. Rinteessä oli hyvä meininki ja kisa vietiin hienosti läpi. Laskullisesti jäi vielä loppuviikkoon parannettavaa”, kommentoi Hakala keskiviikkona.

Suurpujottelukilpailu käytiin välipäivän jälkeen perjantaina, jolloin ennakkoon kovimmat suurpujottelijat Samu Torsti ja Erika Pykäläinen pitivät pintansa. ”Tavoitteena oli reilu voitto ja sen myös sain. Pari heikkoa hetkeä mahtui laskuihin. Ekan radan kolmas keppi säikäytti tai oikeastaan herätti kilpailuun – huolellisempi pitää olla ja töitä tehdä. Toisella kierroksella jyrkänteelle tulo ei ollut paras mahdollinen. Nyt suksi kulkee tosi hyvin. Kisakaudesta tuli loukkaantumisen takia lyhyt, joten keväinen kisaväsymys ei paina”, mainosti Erika Pykäläinen. Naisten palkintopallille kiipesivät Pykäläisen lisäksi uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin saavuttanut Ruka Slalomin Veera Alaniska ja Grankulla IFK:n Charlotte Henriksson.

Naisten suurpujottelun Suomen mestaruus 2021 mitalistit, Erika Pykäläinen, Veera Alaniska ja Charlette Henriksson

Miehissä käytiin tiukka kilpailu kokemusta edustavan Torstin ja nuorempien maajoukkuekavereiden Elian Lehdon sekä Marlon Sjöbergin välillä. Lopulta Torsti vei mestaruuden nimiinsä puolen sekunnin erolla ja sai jatkoa positiiviselle kaudelleen. ”Tämän kauden MC-kisat ja varsinkin hyvät väliajat kertovat minulle, että tasoni on noussut. Harjoittelu- ja kisavuosi Ruotsissa opetti paljon ja minulla on nyt selkeä kuva, kuinka voin ottaa maailman kärkeä kiinni. Laskemisen laadusta ja määrästä se on kiinni. Huipulla oleminen vaatii jokapäiväistä laadukasta tekemistä. Vahingossa ei saavuteta mitään ja pienenkään löysäilyyn ei ole varaa”, kauteensa tyytyväinen Samu Torsti kommentoi heti kilpailun jälkeen.

Yleisen sarjan SM-kilpailut jatkuvat tulevalla viikolla Ylläksellä, jossa lasketaan vauhtilajien mitaleista.